Ivana Stevanović Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Komentarišući odluku Apelacionog suda da se okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije oslobađaju krivice, Ivana Stevanović iz Fondacije "Slavko Ćuruvija" kaže za portal Nova.rs da je šokirana odlukom, ali i da je ona dokaz da je Državna bezbednost jača od svih.

Izvršna direktorka Fondacije „Slavko Ćuruvija“ Ivana Stevanović kaže za portal Nova.rs da je šokirana odlukom Apelacionog suda da se okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije oslobađaju krivice.

„Ovo je nešto što nam se najavljivalo kroz glasine koje su puštane iz Apelacionog suda već mesecima u nazad, ali moram da kažem da predstavlja šok iako su najavljivali zato što do samog kraja nismo mogli da verujemo da će ovakva odluka biti doneta. Ovo je poraz čitavog društva, i odluka koja nas vraća u devedesete godine ako smo uopšte ikada i izašli iz njih. Ovo je poruka koja nam svima poručuje da je Državna bezbednost jača od svih nas, i da ne postoji javni interes to javno dobro, to ljudsko pravo koje neće biti žrtvovano zarad interesa tih grupa, te države i državne bezbednosti“, rekla je Stevanović za naš portal.

PROČITAJTE JOŠ:

Apelacioni sud u Beogradu objavio je danas presudu donetu pre skoro deset meseci po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić oslobođeni krivice, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Sud je, usvajanjem žalbi odbrane i delimičnim usvajanjem žalbe Tužilaštva, preinačilo prvostepenu presudu i okrivljenog Markovića oslobodio od optužbe da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, a okrivljene Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića da su, kao saizvršioci, izvršili krivično delo teško ubistvo iz člana.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare