Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nastavnica istorije Tatjana Stevanović teško je povređena jutros u pucnjavi u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je Kosta K. (14) krenuo nasumično da puca po školi.

Osumnjičeni učenik je jutros oko 8 sati upao u školu i ubio devet osoba. Najpre je ubio portira škole Dragana Vlahovića, a zatim krenuo po hodniku da puca.

Pročitajte još:

On je potom upao u kabinet istorije i pucao u učenike i nastavnicu.

Foto: Privatana arhiva

Stevanovićeva je sa teškim povredama prevezena u bolnicu.

Podsetimo, učeniku su stavljene lisice na ruke ubrzo nakon pucnjave.

O pucnjavi se oglasio i MUP sa najnovijim informacijama.

„U pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj. Učenik ove škole K. K. koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu. Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije“, navodi se u saopštenju MUP.

ISPRAVKA: Portal Nova.rs greškom je objavila neproverenu informaciju, preuzetu sa sajta Radio televizije Srbije, da je nastavnica Tatjana Stevanović podlegla povredama. Naknadnom proverom utvrdili smo da to nije tačno i izmenili vest. Ovom prilikom izvinjavamo se nastavnici Stevanović i čitaocima Nova.rs.

Pratite najnovije informacije na našem blogu.

VIDEO: Otac devojčice koja je bila u učionici: Pucao je prvo u nastavnicu, pa po deci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare