D.I. Foto: Privatna arhiva

Dejan Ilić (49) iz sela Glašinac kod Žitorađe ubijen je sinoć kada mu je ispred seoske prodavnice N. S. (49) zadao višestruke ubode nožem. Osumnjičeni za ovaj zločin je odmah uhaššđen, određeno mu je policijsko zadržavanje i danas će biti saslušan u Višem tužilaštvu u Prokuplju.

Nož kojim je počinjen zločin je pronađen i pripada osumnjičenom, žrtva je usled zadobijenih povreda preminula na licu mesta, a dežurna tužiteljka je naložila obdukciju. U međuvremenu, meštani sela pričaju za naš portal kako su odahnuli jer je, prema njihovim rečima, ubijeni bio strah i trepet. Reč je o višestrukom povratniku u vršenju raznih krivičnih dela, osuđivan je za nasilje u porodici, tuče, a poslednji put napao je majku N. S. i naneo joj više posekotina.

„Baš je u sredu pušten iz pritvora, a teretio se za krivično delo nasilničko ponašanje. Ja sam ga video i baš sam se iznenadio što ga pustili. Rekao mi je:“Država nema rešenja za mene!“, ispričao je meštanin sela Zoran Antić za naš portal.

Osumnjičeni za ubistvo N. S. Foto:privatna arhiva

Meštani tvrde da su hteli da pišu peticiju kada je poslednji put ubijeni uhapšen, jer se prema njihovim rečima ponašao nasilnički i svi su se plašili.

„Njegova majka je često spavala kod komšije u štali, to vam sve govori. Umeo je da napadne koga je stigao, često da bude i seksualno napadan, ako razumete. Pre deset godina, bio je oženjen, žena je pobegla sa sinom od njega. Nismo mogli da dišemo“, pričaju nam meštani Glašinca.

Sukob između ubijenog Dejana i V. S. krenuo je oko neke „navodne devojke“, pa su obojica dobili prijave za tuču, kada su se pre nekoliko meseci potukli. Zatim je Dejan srpom napao majku N.S. i uhapšen je, zbog čega je proveo 30 dana u pritvoru. Za N.S. niko u selu ne može da kaže ništa loše. Živeo je sa majkom, kažu da se baš dobro brinuo u njoj te da mu je stalno ovih dana bilo na pameti da je mogla da strada kada je Dejan Ilić nasrnuo na nju srpom.

Juče su se susreli ispred seoske prodavnice, koja je nedaleko od kuće N.S. i prvo je krenula kratka svađa, a onda je V.S. izvadio nož i naneo više uboda Dejanu Iliću.

Kako nam je još juče rekla vidno potresena radnica u prodavnici, prethodno je ubijeni ušao da kupi neke namernice i pivo. Kratko su popričali i on je video da je napolju N.S. Tada je prokomentarisao :“Evo ga ovaj“.

„Izašao je i ja sam videla da se koškaju, pa sam odmah pozvala policiju. U prodavnici je bila još jedna žena, zaključale smo vrata i tako čekale“, kazala je radnica prodavnice.

Kada je ubijeni pao na zemlju, N.S. je otišao do svoje kuće i sam pozvao policiju i rekao da ga je ubio.

Bonus video: Policija obezbeđuje put na kome se dogodilo dvostruko ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare