Foto:E-Stock_milos_rafailovic

Ministar policije Ivica Dačić saopštio je večeras da su uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Zorana Uskokovića koje se dogodilo 29. januara 2021. godine. Uhapšena su četiri osumnjičena, dok je još jedna osoba u bekstvu.

Ubice su detaljno pripremile akciju likvidacije mladića. Znali su mu navike, verovatno su proučili i teren, isplanirali su tačno vreme i mesto napada. Iako je taj deo pokriven kamerom za video-nadzor, to ih nije sprečilo jer su mislili da imaju savršen plan.

Pročitajte još:

Kada se Uskoković parkirao i krenuo ka zgradi, video je da ka njemu ide stariji čovek, koji je teško hodao i služio se štapom. Uskokoviću nije palo na pamet da to može biti surovi ubica. Čoveku se po licu videlo da je stariji, bio je i tako obučen, imao je kaput a na glavi šubaru. Ne sluteći ništa, Uskoković se zagledao u mobilni telefon kada se „starac“ našao pored njega.

Ali, tada je „starac“ potegao pištolj i iz neposredne blizine ispalio Uskokoviću metak u lice. Kada je mladić pao, ubica ga je „overio“, ispalio još jedan hitac u glavu, a potom se udaljio.

Zoran Uskoković Foto:printscreen/facebook.com/zoran.uskokovic.7

Skoleta nisu odmah pronašli, jer je pao pored magacina jedne lokalne radnje. To je dalo dosta vremena ubici da umakne sa lica mesta. Ipak, tri i po godina kasnije, srpska policija uhapsila je četvoricu od petorice osumnjičenih za ovaj surov zločin. Ispostavilo se da je ubica nosio silikonsku masku starijeg čoveka i da je na taj način zavarao nesrećnog Uskokovića.

O motivima ovog zločina se svašta pričalo, a verovatno će tek na suđenju isplivati u  javnost zašto je likvidiran Zoran Uskoković. Istraga je dovršena uz pomoć EUROPOLA, a uhapšeni su N. Ž, (45) koji se sumnjiči da je vođa ove kriminalne grupe, kao i njeni pripadnici M.K. (38), A. D. (31) i V.B. (39), dok se za A.N. traga.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Zorana Uskokovića SKoleta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar