Osnovna škola Vladislav Ribnikar Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Dečak-ubica, koji je 3. maja iz očevog oružja ubio devet vršnjaka i čuvara škole u OŠ "Vladislav Ribnikar", svedoči u postupku koji se vodi protiv njegovog oca V.K., koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti. Njega u posebnim uslovima u psihijatrijskoj ustanovi u Beogradu ispituje psiholog, kojem tužilac govori pitanja putem slušalica.

Kako se saznaje, uspostavljena je video veza između psihijatrijske klinike na kojoj se dečak nalazi od 3. maja i Palate pravde u kojoj se nalazi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Njega ispituje psiholog, u posebnoj prostoriji, na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, u kojoj je dečak-ubica smešten nakon pucnjave u školi.

Pročitajte još:

„Saslušanje je u toku, dečak daje iskaz i odgovara na pitanja putem video veze koja je uspostavljena između dve ustanove“, kaže izvor.

Njegovo saslušanje prate svi učesnici u postupku – tužilac, kao i advokat oca. Moguće je i da majka dečaka-ubice prisustvuje njegovom svedočenju.

Ovaj razgovor može da se snima i služi kao dokaz do kraja postupka.

Foto: Printscreen Nova/Video

„Svi u tom slučaju mogu da postavljaju pitanja, koje dečak-ubica ne čuje, ali čuje stručni radnik, koji ima bubicu u uhu i prilagođava pitanje detetu“, navodi izvor „Blica“.

Istraga protiv oca dečaka ubice

Dečak-ubica odgovara na pitanja koja su se odnosila na očevo oružje, koje je kobnog dana uzeo iz sefa i iz njega ubio devet vršnjaka i radnika obezbeđenja.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Otac se sumnjiči da oružje nije držao po propisima, a sumnja se i da je učio sina da rukuje oružjem, kao i da ga je vodio u streljanu.

Dečak-ubica, učenik sedmog razreda, je tog 3. maja ušetao u OŠ „Vladislav Ribnikar“, zatim je iz očevog oružja ubio čuvara škole Dragana Vlahovića, sedam devojčica i jednog dečaka, a jedna devojčica je 15. maja u bolnici podlegla povredama u bolnici i preminula i time je broj žrtava ove nezapamćene tragedije porastao na deset osoba.

VIDEO: Slobodan Negić, otac devojčice ubijene u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u „Utisku nedelje“ 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar