Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva;Printscreen

Srđan Janković, jedan od osumnjičenih za ubistvo devojčice Danke Ilić u Banjskom polju, saslušan je danas pred Višim javnim tužilaštvo u Zaječaru i on je tom prilikom negirao da je uopšte video devojčicu kobnog dana, a kamoli je udario kolima. Prema našim saznanjima Dragijević nije sporio činjenicu da je bio u Banjskom polju, ali negirao je bilo kakvu vezu sa nestankom i ubistvom devojčice. Poznati advokat Borivoje Borović u razgovoru za Nova.rs ukazuje da više ne možemo govoriti da je dete ubijeno, kao i da ne vidi razlog da osumnjičeni budu procesuirani.

Janković je skoro dva meseca ćutao i odbijao da govori, a prošle sedmice je poručio preko svog advokata da želi da iznese svoju odbranu.

„Osumnjičeni Janković je potvrdio da je kritičnog dana bio u Banjskom polju, objasnio je da je bio na radnom zadatku sa kolegom Dejanom Dragijević i kojim su se putem kretali. Međutim, negirao da je video devojčicu Danku Ilić, kao i to da je udario službenim automobilom JKP Vodovod kojim je, kako je i sam rekao, upravljao. Nakon toga negirao je i krivično delo koje mu se stavlja na teret“, kazao je naš izvor upoznat sa slučajem.

Potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić Foto: M.M./ATAImages

Prema rečima advokata Borovića, policija je najtraljavije radila posao.

„Sve što sam ranije  govorio se obistinilo, mnogo su se medijski eksponirali, i tužilaštvo i visoki oficiri policije, koji su na taj način želeli da glorifikuju svoj rad koji je na kraju ispao nula. Telo nije pronađeno, a pošto su zaplašili okrivljenog od koga su očigledno iznudili izjavu u policiji, sada je čovek dočekao priliku. Ako je ikada i priznao, nakon ubistva Dragijevićevog brata, on je odustao. On je iskoristio priliku da pošto je bio u policijskoj stanici sada tvrdi da mu je ranija izjava iznuđena pod torturom. Kada je čuo da mu za teško ubistvo preti doživotni zatvor, da to neće biti saobraćajka koja je podnošljiva, onda imamo ovaj obrt“, navodi advokat Borović.

Borivoje Borović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Prema njegovim rečima, dokaza više nema.

„Mi ne možemo više da govorimo da je dete ubijeno. Nema nijedne pravne kvalifikacije. Nema materijalnih tragova i smatra se da je dete nestalo. Ne vidim razlog da oni budu procesuirani. Suštinski, ovaj predmet je apsolutno pao. Policija se poprilično osramotila što ni posle dva meseca nije pronašla telo, a očigledno je da nisu na vreme preduzeli kriminalističke i forenzičke radnje. Telo Danke Ilić neće biti pronađeno, istraga će svake sekunde obustaviti, a ceo slučaj će biti pretvoren u farsu“, ocenio je Borović.

Podsetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević su osumnjičeni da su u Banjskom polju službenim vozilom udarili Danku Ilić, da su devojčicu bez svesti ubacili u automobil i delo odvezli na obližnju deponiju. Kako je ranije zvanično saopšteno, sumnja se da se devojčica u jednom trenutku probudila u automobilu, a da su je oni ugušili i telo odneli na smetlište. Nekoliko dana nakon zločina se Dragijević, kako se veruje, vratio do deponije i uz pomoć brata Dalibora i oca Radoslava premestio telo na drugu lokaciju, koja je do danas nepoznata.

U međuvuremenu su privedeni i Dalibor i Radoslav, ali je u prostorijama policijske stanice Dalibor preminuo od posledica povreda koji je zadobio, dok je njegov otac Radoslav nedavno pušten iz pritvora jer više nije bilo osnova za njegovo zadržavanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare