Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

U pucnjavi koja se noćas dogodila u Loznici kada je saobraćajna policija zaustavila taksi vozilo radi rutinske kontrole ubijen je policajac Nikola Krsmanović (34), dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) ranjen u rame, saopštio je jutros ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Kako je Dačić naveo, Krsmanović je upucan u grudi kada je napadač izlazio iz „mercedesa“. On je potom prebačen u Opštu bolnicu u Loznici gde je podlegao povredama.

Kako  nezvanično saznaje portl Nova.rs, stradali policajac Nikola Krsmanovic, rodjen 6. marta 1990. godine, policijski suzbenik Stanice granične policije (SGPI Trbusnica, u policiji je  od 2009. godine, završio Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, i od 2012. do 2023. godine, bio pripadnik Beogradskog Odreda Žandarmerije. Neoženjen je i nema dece. Iza sebe je ostavio oca, majku i sestru sa porodicom.

je iz sela Jarebica u koje je odlučio da se vrati, a do skora je bio pripadnik Žandarmerije. Ima majku, oca i sestru.

Dačić: Napadač pucao prilikom izlaska iz „mercedesa“ 

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen.

„Noćas, oko 00.55 časova u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dve osobe. Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (1990) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (1974) u rame, nakon čega je pobegao.

Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama. Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (1991).

Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri. Uviđaj od strane Višeg javnog tužioca iz Šapca i pripadnika policije je u toku. Porodici ubijenog policajca upućujem najdublje saučešće u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje lično ime“, rekao je Dačić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare