Srđan Janković, jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić u Banjskom polju, danas je ponovo saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. On je ostao pri svom prvom iskazu datom početkom juna meseca, odnosno da je kobnog dana bio u Banjskom polju u okolini Bora, kao i da ostaje pri iskazu da nije video Danku Ilić, a zatim i da je udario službenim automobilom. Prema saznanjima Nova.rs, Janković je danas odgovarao na dodatna pitanja postupajućeg tužioca na okolnosti kretanja kobnog dana u ovom selu.

Kako saznajemo Janković je detaljnije objašnjavao kretanje kobnog dana, tačnije sve ono što je tužiocu bilo nejasno nakon prvog saslušanja.

„On je objasnio i tok kretanja nakon što je navodno Danka udarena, odnosno objasnio da je razlog zadržavanja pored deponije na Starobanjskom putu taj što ej morao da obavi telefonski razgovor“, navodi izvor portala Nova.rs.

Podsetimo, na prethodnom saslušanju početkom juna ove godine, Janković je potvrdio je da je kobnog dana bio u tom selu u okolini Bora sa kolegom iz JKP „Vodovod“ Dejanom Dragijevićem, ali i negirao da su njih dvojica tog dana videli Danku Ilić, kao i da su je udarili službenim automobilom. Međutim, ono što je ostalo nezapaženo jesu i tvrdnje osumnjičenog Jankovića da mu je iskaz u polici iznuđen, zbog čega je Više javno tužilaštvo u Zaječaru formiralo predmet.

„Više javno tužilaštvo u Zaječaru je formiralo predmet u vezi okolnosti koje je osumnjičeni Srđan Janković izjavio prilikom saslušanja u ovom tužilaštvu, a vezano za okolnosti saslušanja u policiji“, naveli su za Nova.rs iz VJT u Zaječaru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare