Kriminalna grupa koja je prokrijumčarila 324 kilograma kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evrope je razbijena, a u velikoj akciji policije uhapšeno je šest srpskih državljana. Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, vođa ove grupe je Živko Bakić, a osumnjičeni bi trebalo danas da budu saslušani u tužilaštvu.

Sem Bakića, uhapšeni su A. M. (46), P. N.(42), M. S. (49), Š. S. (1986) i S. S. (35).

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, A. M. je od ranije poznat policiji i dovođen je u vezu s narkoticima.

Foto: Printscreen / MUP Srbije

Zasad nije poznato da li je reč o kriminalnoj grupi koja je ogranak neke druge.

Saslušanje osumnjičenih trebalo bi da počne u 12 sati u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Uhapšeni se sumnjiče da su organizovali transport 324 kilograma kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, koji je zaplenjen u Solunu. Pretresi su sprovedeni na više lokacija u Beogradu i Pančevu i oduzete je veća količina droge.

Foto: Printscreen / MUP Srbije

Takođe, zaplenjena su vozila visoke klase – „mercedes“, „audi“, „bmw“.. Oduzeti su i skupoceni satovi marke „roleks“, „audemars piguet“, kao i nakit.. Okrivljeni su, po svemu sudeći, živeli na visokoj nozi, a kako se vidi na snimcima hapšenja, jedan pretres obavljen je u luksuznoj vili sa bazenom.

U sklopu finansijske istrage protiv osumnjičenih blokiran je veliki broj bankovnih računa i nekretnina.

Pročitajte još:

Podsetimo, osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanjem velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Republike Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi te da je u označenom vremenskom periodu ova organizovana kriminalna grupa kupila, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gde je navedena opojna droga oduzeta od strane grčke policije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar