Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva;Printscreen

Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, radnici JKP ”Vodovod” u Boru, uhapšeni su pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2), a potom njeno telo sakrili na deponiji na Starom banjskom putu. Njima se na teret stavlja teško ubistvo u saizvršilaštvu za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor.

Prema dosadašnjim informacijama, Janković se tereti da je upravljao službenim vozilom kojim su udarili Danku, a priveden je nakon što je priznao zločin.

Foto:Društvene mreže

Dragijević se tereti da mu je pomogao da sakrije telo.

Dejan Dragijević Foto: Društvene mreže

Oni su dan ranije, odnosno juče, bili na licu mesta i nešto pokazivali policiji.

Pretpostavlja se da su upravo tada priznali zločin.

Danka Ilić Foto:privatna arhiva

Navodno, DNK nalazi otkrili su tragove krvi koji pripadaju devojčici na vozilu i to je bio jedan od krucijalnih dokaza da se njih dvojica uhapse.

Kako se vidi na fotografijama sa lica mesta, bager je na deponiji i u toku je pretraga na mestu gde se sumnja da je telo deteta.

Divlja deponija na Starom banjskom putu kod Bora gde se nalazi telo devojčice Danke Ilić Foto:M.M./ATAImages

Podsetimo, potraga za devojčicom Dankom Ilić pokrenuta je 26. marta nakon što je njena majka prijavila da je nestala sa imanja u Banjskom polju.

Usledila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svedocima, a kada se pojavio snimak iz Beča na kom se našla devojčica koja podseća na Danku Ilić, potraga je proširena i na Austriju.

Austrijska policija saopštila je da je utvrđeno da dete sa tog snimka nije Danka Ilić. Dan kasnije, Vučić je saopštio da je Danka ubijena, da su dve osobe privedene i da su priznale zločin.

Radnici Vodovoda otkriveni su uz pomoć DNK analize koja je pokazla tragaove krvi na vozilu. Oni su odmah uhapšeni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare