Foto:Društvene mreže

Drugoosumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Srđan Janković, odlučio je da prekine tišinu i da iznese svoju odbranu povodom ovog stravičnog događaja, rečeno je u Višem javnom tužilaštvu za portal Nova.rs.

Dejan Dragijević i Srđan Janković, dvojica osumnjičenih, nalaze se u pritvoru od 6. aprila ove godine, odnosno skoro 10 dana od kada je prijavljen nestanak malene devojčice. Nedavno je na slobodu pušten Radoslav Dragijević, otac Dejana.

Pročitajte još:

U medijima se pojavila informacija da je osumnjičeni Janković odlučio da progovori o zločinu, te da je to saopštio preko svog advokata. Povodom ovih navoda kontaktirali smo Miodraga Canovića, višeg javnog tužioca u Zaječaru, koji je potvrdio informaciju.

„Istina je da je Srđan Janković odlučio da iznese svoju odbranu. O tome nas je obavestio preko svog advokata. Saslušanje će, najverovatnije, biti održano sledeće nedelje“, rečeno nam je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Ovim povodom portal Nova.rs kontaktirao je i advokata osumnjičenog Srđana Jankovića, Živadina Bogdanovića, koji nam nije dao precizan odgovor.

Danka Ilić Foto:privatna arhiva

„Pa sigurno da je istina, čim vi iz medija imate informacije. Dobijate ih pre mene, o produženju pritvora i svemu“, bio je pomalo irončan advokat.

Kako smo ranije pisali, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u selu Banjsko polje kod Bora, a nakon deset dana opsežne potraga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iz nepoznatih razloga, saopštio je da je devojčica ubijena i da su dvojica osumnjičenih uhapšena. Tada se ispostavilo da su Dragijević i Janković, inače radnici JKP „Vodovod“ u Boru bili kobnog dana na radnom zadatku u selu. Tom prilikom naleteli su na devojčicu koja je izašla iz svog dvorišta, udarili je automobil, potom zadavili i njeno telo zakopali na nepoznatu lokaciju.

Prvobitna informacija je bila da je telo zakopano na obližnjoj deponiji, ali se ispostavilo da je Dragijević, uz pomoć svog oca i brata, telo premeštao na nepoznate lokacije više puta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare