Foto: Društvene mreže

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru počelo je saslušanje Dejana Dragijevića, jednog od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju kraj Bora, 26. marta ove godine.

Za navodno ubistvo malene Danke Ilić optuženi su Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) radnici JKP „Vodovod“ iz Bora, koji su kritičnog dana, kada je nestala Danka Ilić u Banjskom polju očitavali vodomere.

Pročitajte još:

Oni su uhapšeni 4. aprila, a na teret im se stavlja teško ubistvo. Prema verziji policije, njih dvojica su prvo službenim automobilom „fijat“ udarili dete koje je tom prilikom izgubilo svest. Telo devojčice stavili su u vozilo, a kada se devojčica osvestila, navodno su je ugušili a njeno telo bacili na obližnju divlju deponiju na Starom banjskom putu. Kasnije je telo, navodno, prebačeno na drugo, još uvek nepoznato, mesto.

Dragijević i Janković su priznali izvršenje krivičnog dela u policiji, a prilikom prvog pojavljivanja u tužilaštvu Janković se branio ćutanjem. Dragijević je tada ispričao da je on bio na mestu suvozača, a da je Janković bio za volanom.

Dragijević je u svom iskazu potvrdio prvu, policijsku verziju, da su kolima udarili dete koje je bilo na putu, a da ju je on uneo u automobil, na zadnje sedište i da ju je potom, kada se dete osvestilo zadavio.

Danka Ilić Foto: Društvene mreže

Ali, u svom drugom pojavljivanju u tužlaštvu Srđan Janković je izneo odbranu, rekavši da jeste tog dana bio u Banjskom polju, ali da kritičnog dana nije video devojčicu. Potom je i Dragijević, preko svog branioca najavio da želi da dopuni svoj iskaz i tako se danas našao u tužilaštvu.

Telo devojčice nije pronađeno, uprkos temeljnoj pretrazi terena koja je trajala nedeljama a u kojoj su učestvovale stotine policajaca, žandarma, pripadnika Gorske službe spašavanja, a korišćeni su i psi tragači i dronovi. Takođe, na vozilu i u njemu nisu pronađeni biološki tragovi Danke Ilić.

U međuvremenu je 7. aprila u policijskoj stanici u Boru, od posledica torture preminuo Dalibor Dragijević, rođeni brat osumnjičenog Dejana Dragijevića i trenutno se vodi istraga i o tom slučaju.

BONUS VIDEO: Cveće u banjskom polju, nedaleko od mesta gde je nestala Danka Ilić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar