Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Facebook/Urosh MX

Suđenje Urošu Pašajliću, koji je optužen da je zanemarivao i zlostavljao osmogodišnju ćerku, koju je na duže periode ostavljao samu zaključanu u stanu, završeno je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Sud je Uroša Pašajlića danas osudio na sedam godina i osam meseci zatvora.

Uroš Pašajlić osuđen je za krivično delo nasilje u porodici na sedam godina zatvora, dok je za zlostavljanje i zanemarivanje osuđen na 10 meseci zatvora. Jedinstvenom kaznom osuđen je na sedam godina i osam meseci zatvora.

Podsetimo, danas su u sudu izrečene završne reči.

„Ovakav slučaj nasilja u porodici nije zabeležen na našem podneblju. Ovolika nebriga i neodgovorni prema detetu dovedena je do stepena bezobzirnog ponašanja. Postoje i sistemski propusti kojima se bavi Viši sud, jer je donesena odluka da dete bude vraćeno ocu, a činjenica je da je tada bio narkoman i da je narkoman i sada“, rekla je tužilac.

Zvezdara porodično nasilje Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ona je navela da je dokazano da je Pašajlić izvršio oba krivična dela koja mu se stavljaju na teret i od suda zatražila maksimalnu kaznu za oba krivična dela za koje je Pašajlič optužen, a zatim bezuslovnu jedinstvenu kaznu zatvora jer „svojim ponašanjem nije uticao na okončanje postupka“.

Pašajlić izneo završnu reč

Uroš Pašajlič više puta je opomenut od strane sudije jer je u svojoj završnoj reči govorio o događajima koji nisu predmet optižnice.

Naposletku je rekao da je godinama brinuo o ćerki i da je „bila u najboljim uslovima“. Rekao je da je sva njegova pažnja bila usmerena na ćerku dok nije upoznao Ivanu Ž.

Pašajličev branilac zatražio je da on, ukoliko bude osuđen, bude odmah upućen na izdržavanje kazne.

Uroš Pašajlić Foto: MUP

Optužen za dva krivična dela

Uroš Pašajlić se od 28. marta prošle godine nalazi u pritvoru.

Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L. P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke Ivane Ž, na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenu u stanu.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obaveznog lečenja narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara, u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare