Policija marica ispred Prvog osnovnog suda u Beogradu Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Ilija M. (78) je prvostepenom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu osuđen na tri godine zatvora, zbog napada na advokata J. R. i njegovu suprugu S. R. koja je zbog tog napada oslepela na jedno oko. Presuda je usledila nakon nešto više od godinu dana.

Predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva bio je da okrivljeni bude osuđen na četiri godine i šest meseci zatvora.

Pročitajte još:

Ilija M. je 30. maja prošle godine u advokatskoj kancelariji, nakon kraće svađe, nezadovoljan načinom na koji ga je J. R. zastupao u sudskom postupku, napao advokata i zadao mu više udaraca pesnicom. Advokat je pretrpeo lake telesne povrede, piše Blic.

Žena oslepela nakon napada

Tada je reagovala i S. R, njegova supruga, koja je pokušala da spreči dalji sukob.

Međutim, Ilija M. je tada nasrnuo i na S. R., suprugu advokata i pesnicom je krvnički udario u lice.

Žena je zadobila teške telesne povrede – nagnječenje sa krvnim podlivom u predelu kod desnog oka, rascep desne očne jabučice, potpuno prisustvo krvi u prednjoj očnoj komori, krvarenje u staklastom telu i odlubljivanje mrežnjače i sudovnjače sa krvarenje.

Zbog tekih povreda, oštećena S. R. je izgubila vid na desno oko. Iliji M. su optužnim aktom stavljena na teret dva krivična dela.

Prema optužnom predlogu javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Aleksandra Gavrića, tužilaštvo je sudu predložilo da se okrivljeni oglasi krivim za napad na advokata J. R. i osudi na dve godine zatvora, a za napad na oštećenu S. R. osudi na kaznu od tri godine zatvora, te da mu se izrekne jedinstvena kazna u trajanju od četiri godine i šest meseci zatvora.

Presuda je doneta 15. novembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar