Danijel Živanović Foto: Facebook/Danijel Živanović

Osnovni sud u Velikom Gradištu osudio je nekadašnjeg direktora Centra za socijalni rad iz tog grada, Danijela Živanovića, na osam meseci zatvora koje će izdržavati u kućnim uslovima bez elektronskog nadzora, jer je u januaru 2022. pretukao nevenčanu suprugu, a nakon nekoliko sati taštu i šuraka.

Na suđenju bivšem direktoru iz Velikog Gradišta, njegova oštećena supruga promenila je iskaz i tražila od suda da on bude oslobođen.

„Danijel Živanović pred sudom u Velikom Gradištu osuđen je na osam meseci zatvora koje će izdržavati u kućnim uslovima, ali neće imati meru elektronskog nadzora, tačnije nanogicu. Naime, on se teretio za krivično delo nasilje u porodici i pretila mu je kazna zatvora od tri meseca do tri godine“, navodi izvor.

Danijel Živanović Foto: Facebook/Danijel Živanović

Živanović je, podsetimo, uhapšen 31. januara 2022. u večernjim satima. Naime, okrivljeni Živanoviću, kako se navodi u optužnici, koju je ranije podiglo nadležno Osnovno javno tužilaštvu u Velikom Gradištu, tog jutra napao je suprugu, koja je navodno htela da ga ostavi. Nakon toga, Živanoviću se po povratku sa posla u svojoj porodičnoj kući posvađao sa taštom i šurakom.

„Kritičnog jutra okrivljeni je oko šest sati ujutru prvo verbalno, a zatim i fizički napao svoju nevenčanu suprugu nakon što mu je nagovestila da će ga napustiti i preseliti se kod roditelja. Uputio joj je navodno reči: „Ti nemaš gde da ideš. Ubiću te!“, a potom je došlo do fizičkog kontakta među supružnicima“, podseća izvor i navodi da se drama nakon toga smirila, ali nakratko jer je okrivljeni po povratku sa posla u svojoj kući zatekao taštu i šuraka koje je takođe napao nakon verbalne rasprave.

„Marš iz moje kuće! Izlazite napolje!“, rekao je okrivljeni oštećenima. Nakon toga taštu je udario pesnicom u glavu,a potom se obračunao sa šurakom.

Inače, kako smo ranije prenosili, okrivljeni je nakon hapšenja u nadležnom Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu naveo da se posvađao sa suprugom, kao i da je moguće da je došlo do fizičkog kontakta, ali samo zato što on ima jak stisak, a ne zato što je hteo da je udari.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare