Foto:Screenshot/Instagram/vuk_ns__

Vukašin R. (34) ubio je u sredu bivšu devojku I. R. (26) u kozmetičnom salonu u Ulici Jovana Subotića u Novom Sadu. Ona ga je krajem aprila prijavila za nasilje, policija je odmah reagovala, izrečena mu je mera zabrane prilaska i komuniciranja. Oduzeto mu je i oružje koje je imao u legalnom posedu, ali je on ipak uspeo da se dokopa novog kojim je izvršio zločin.

U Srbiji je ubijena još jedna žena kada je Vukašin R. (34) u sredu popodne ubio je bivšu devojku I. R. (26), a potom presudio sebi pre dolaska policije. Zločin se dogodio u Ulici Jovana Subotića u Novom Sadu, a I. R. ubijena je tamo gde je radila – u solarijumu.

Ubica je došao oko 17.00 časova, prvo je pucao u izlog, a onda u I. R. U salonu se nalazila i radnica, koja nije povređena. Odmah je pozvana policija, ali Vukašin R. je pre dolaska patrole pucao u sebe. Kada je Hitna pomoć došla mogla je samo da konstatuje smrt žrtve. Ubica je još davao znake života, ali je i on brzo preminuo.

Foto: Facebook

Izrečena mu mera zabrane prilaženja žrtvi

Vukašina R. je bivša devojka već prijavila za porodično nasilje. Policija je odmah intervenisala i krajem aprila mu je izrečena mera zabrane prilaska i komuniciranja sa žrtvom. Proverom je utvrđeno da Vukašin R. ima oružje u legalnom posedu i ono mu je oduzeto. Nažalost, to nije pomoglo, a nije ni urazumilo ubicu. Nabavio je novo oružje kojim je počinio zločin, a policija pokušava da utvrdi na koji način je došao do njega.

Foto:Screenshot/Instagram/vuk_ns__

Ali, ako se pogledaju profili ubice na društvenim mrežama, ne treba biti stručnjak da bi se videlo da je Vukašin R. bio ljubitelj oružja.

Vukašin je bio strastveni lovac i mnoge fotografije su upravo iz lova, a na njima se vidi kako stoji sa oružjem u rukama iznad ulovljenih životinja. To je čest motiv kod lovaca, ali ono što Vukašina razlikuje od njegovih „kolega“ je to što ima i drugih fotografija sa oružjem na njegovom profilu, a jedna od njih sa fantomkom i automatskom puškom M-70, srpskom kopijom „kalašnjikova“. Vukašin R. je navodno radio u prodavnici oružja, tako da mu verovatno nije bilo teško da dođe i do nelegalnog pištolja ili ga jednostavno uzme iz prodavnice.

Ipak, treba napomenuti da je Lovački savez Srbije saopštio da Vukašin R. nije njihov član, te da oružje kojim je izvršio zločin nije lovačko.

“Mladiću je oduzeto sve oružje nakon izricanja zabrane prilaska, nije bio legalni vlasnik oružja, pa ni vlasnik lovačkog oružja. Počinilac je izbačen iz lovačkog udruženja, samim tim, nije ni ispunjavao uslove za učešće u lovu. Isticanje u medijima da je bio lovac ima malicioznu nameru i tendenciju da naruši reputaciju lovaca Srbije”, naveli su u saopštenju.

Foto:Screenshot/Instagram/vuk_ns__

Fotografija sa Vojislavom Šešeljem

Na njegovom profilu je i nekoliko vozila kojim se pohvalio, a ono što upada u oči je da su svi automobili registrovani sa NS-VUK. Upravo na društvenim mrežama, tačnije na svom Instagram profilu, je objavio jezivu poruku pre nego što je zapucao na žrtvu, koja je glasila: “Granice su tu da bi se prelazile”.

Uz to, kroz njegove profile na društvenim mrežama provlači se i njegovo političko opredeljenje – u pitanju je, po svemu sudeći, čovek blizak Srpskoj radikalnoj stranci.

Naime, ako je suditi po Vukašinovim objavama na društvenim mrežama, bio je član Srpske radikalne stranke. Na svom Fejsbuk profilu objavio je fotografiju na kojoj pozira sa Vojislavom Šešeljem, a takođe u njegovoj galeriji se može pronaći i video snimak kako govori u Skupštini Grada Novog Sada. Koja je tačno bila njegova uloga, ne može se sa sigurnošću reći, ali se po komentarima može videti da su simpatizeri, a moguće i članovi, bili izuzetno ponosni na ovog „stranačkog kolegu“.
BOKS

VIDEO: Novi Sad: Muškarac ubio devojku, a zatim pucao u sebe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare