Foto: Rob Todd / dmg media / Profimedia, David Parry / PA Images / Profimedia

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal danas je podiglo optužnicu protiv devet okrivljenih i to: LJubomira Romanova, Milke Radosavljević, Entonija Radosavljevića, Irene Radosavljević, Laure Radosavljević, Mirke Nikolić, Biljane Radosavljević, Roberta Konovalov i Cristijana Jovanovića koji se terete za izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih i više krivičnih dela pranja novca i navođenja na overavanje neistinitog sadržaja .

Okrivljeni se terete da su novac koji je potekao iz kriminalne delatnosti okrivljenog LJubomira Romanova po Ujedinjenom Kraljevstvu i kriminalnom delatnošću okrivljenog Roberta Konovalova po Švajcarskoj ulagali u kupovinu većeg broja luksuznih nepokretnosti kao i kupovinu većeg broja skupocenih vozila ili drugih pokretnih stvari čime su u legalne novčane tokove ulagali nelegalan novac u iznosu od minimum 2.422.255,00 evra.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je na dan donošenja naredbe o sprovođenju istrage 20. decembra 2023. godine, blokiralo je račune i zabranilo raspolaganje nekretninama za koje se sumnja da su stečene od kriminalne delatnosti, privremeno oduzelo skupocena vozila i druge pokretne stvari od okrivljenih.

Optužnica je predata na potvrđivanje Višem sudu Posebno odeljenje za organizovani kriminal u Beogradu.

Podsetimo, ova banda stekla je planetarnu slavu zahvaljujući pljački koju su izveli u kući Tamare Eklston.

Bonus video:Hapšenje zbog teškog ubistva u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar