Foto:europol.europa.eu

Optuženi za šverc 324 kilograma kokaina iz Južne Amerike u grčku luku Solun, danas su u Specijalnom sudu u Beogradu izneli svoju odbranu i negirali krivicu, ali nisu želeli u ovom trenutku da odgovaraju na pitanja tužilaštva i suda.

Kao vođa grupe označen je bivšeg fudbalera Živko Bakić, koji se ranije izjasnio o krivici, a danas su se o navodima optužnice izjašnjavali njegovi navodni saučesnici, koji se već 14 meseci nalaze u pritvoru, posle hapšenja u septembru prošle godine. Svi redom su imali dve iste rečenice:

Pročitajte još:

„Nisam član nikakve organizovane kriminalne grupe. Nikada nisam imao Skaj telefon niti je policija pronašla takav aparat prilikom pretresa“, krakto su govorili optuženi, tako da su za sat vremena svi izneli svoje odbrane.

Živko Bakić Foto: preuzeto sa El Confidencial/Privatna arhiva

Nekoliko njih je dopunilo te dve rečenice pa je tako okrivljeni Saša Stojmenović rekao da nije nikakav narko-diler, već da je vodoinstalater, kao i da roditelji njegove supruge već 14 meseci otplaćuju auto koji je ona uzela na kredite, a koji je policija zaplenila.

Drugi optuženi, Miodrag Stošić, koga inače zastupa advokat Vladimir Đukanović, osim što je negirao krivicu i izjavio da nikada nije koristio Skaj aplikaciju, dodao je da ne zna ni šta znači reč Žabari.

„U optužnici je napisano da sam ja komunicirao sa nekim Žabarima. Ja ne znam šta je to, ni ko su ti Žabari? Da li su to Italijani, Španci, Portugalci ili Japanci“, objasnio je Stošić, koji je dodao i da su dokazi preko Skaj aplikacije pribavljeni protivzakonito.

Zoran Mihailovć Jakšić Foto: Printscreen/YouTube/Panorama

Na optuženičkoj klupi se nalaze Živko Bakić, Aleksandar Matić, Nemanja Predojević, Stefan Šaranac, Miodrag Stošić i Saša Stojimenović, dok se jedan okrivljeni nalazi u bekstvu i njemu se sudi u odsustvu.

Po navodima optužnice ova kriminalna grupa je prokrijumčarila 324 kilograma kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evrope preko grčke luke Solun.

Bivši fudbaler Živko Bakić označen je kao vođa ove grupe, koja je navodno bliska osuđivanom narko-bosu Zoranu Jakšiću, jednom od vođa balkanskog kartela koji trenutno služi dugogodišnju kaznu zatvora u Peruu.

BONUS VIDEO: Hapšenje krijumčara narkotika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar