Porodice ubijenih u masakru u Malom Orašju i Duboni pristižu ispred Višeg suda u Smederevu, gde bi danas trebalo da počne suđenje Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine ubio devet osoba, dok je više od njih 10 ranio.

Jutros je u Smederevu opsadno stanje, veliki broj policajaca je raspoređen na više lokacija u gradu, pa službenika MUP ima gotovo na svakom ćošku.

Smederevo, policija Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, polako pristužu i porodice ubijenih i ranjenih u masakru.

Smederevo, policija Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Podsetimo, Urošu Blažiću za ovaj stravičan zločin preti kazna zatvora ali može biti osuđen maksimalno samo na 20 godina, imajući u vidu da je u trenutku izvršenja krivičnog dela imao 20 godina, tačnije bio je mlađi punoletnik. Porodice stradalih i ranjenih su zbog toga ogorčene.

„Ne verujemo da će on dobiti više od 20 godina zatvora, kako je optužnicom i napisano. To je to, jednostavno. Jako sam ljuta i besna zbog takve odluke nadležnih. Jedino mi je važno da mi se sestra, ali i ostali ranjeni, oporave. Andrijana je trentuno okej, ako tako možemo da kažemo. Oporavlja se polako. Verujte nam da nemamo snage ništa više da kažemo, jako smo napeti“, kazala je Aleksandra, sestra ranjene Andrijane Mitrović u ispovesti za Nova.rs uoči suđenja.

Foto: MUP Srbije

U krvavom piru Blažića ubijeni su Nikola Milić (14), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (17), Kristina (18) i Milan Panić (22), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21), Dalibor Todorović (24) i Petar Mitrović (25), dok je više njih teško ranjeno.

Bonus video: Malo Orašje i Dubona sedam meseci nakon masakra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare