Direktor KCS-a dr Milika Ašanin rekao je da je troje od četvoro ranjenih koji su Urgentnom centru sasvim dobro, da su budni i da sa njima lekari razgovaraju. Reč je o dvoje učenika i nastavnici.

„Što se tiče četvrtog pacijenta, on je došao sa teškim, kompleksnim, prostrelnim povredama grdunog koša, vrata i kičme, imao je dve operacije. On je bolje, budan je, ali moramo biti jako opasni i kvalifikovati da je stanje kritično. Danas ćemo imati serije kontrolnih pregleda i snimaka da vidimo efekte operacija“, rekao je dr Ašanin.

Inače, jutro nakon stravičnog događaja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ veliki broj građana je došlo kako bi paljenjem sveća još jednom odali počast stradalim đacima.

Jutro posle pucnjave u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru FOTO Jovan Mladenović

Podsećanja radi, sinoć se ispred Ministarstva prosvete u Nemanjinoj 22 okupilo više hiljada ljudi. Iako je na početku sve bilo mirno, neki ogorčeni učesnici protesta izjavili su da neće da se pomere od Ministarstva prosvete i zatražili su ostavku ministra prosvete Branka Ružića.

Kosta K. (14) upao je juče rano ujutru s oružjem u školu „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru i ubio devet osoba iz očevog pištolja. Usmrtio je portira škole i osam učenika, dok je šestoro povređeno.

Foto: Privatana arhiva/Kosta K.

Kako je kasnije saopšteno, osumnjičeni učenik je u svojoj sobi mesec dana planirao zločin, znao je šifru sefa u kome njegov otac drži oružje, a čak je odlazio i u streljanu gde je vežbao pucanje. Ono što je izvesno jeste i da je Kosta K. u proteklom periodu vežbao pucanje, što objašnjava to što 14-godišnji dečak znao da rukuje oružjem. Pucao je iz dva pištolja i menjao šaržere.

Više o ovoj temi pročitajte u našem blogu uživo.

Bonus video: Dan posle tragedije na Vračaru: Kakvo je jutro osvanulo ispred škole „Vladislav Ribnikar“?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar