Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Nišlija Nikola Dinić koga Osnovni sud u Nišu pokušava da sasluša od maja prošle godine ni danas se nije pojavio u sudnici kako bi svedočio o nesreći u kojoj je stradao četvorogodišnji Edin Krstić. Zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja sudi se Slavoljubu Jociću (60) iz Popovca koji je 12. maja 2021. godine „kombijem“ usmrtio mališana dok je stajao na travnatoj površini gde je kretanje vozilom zabranjeno.

Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od najmanje šest godina i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u periodu od tri godine. Suđenje je ušlo u završnicu ali ne može da se okonča jer svedoka Dinića, čije je saslušanje predložila Jocićeva odbrana, ne može niko da pronađe.

Sudija Osnovnog suda u Nišu Goran Dimitrijević saopštio je da je naložio Okružnom zatvoru u Leskovcu da Dinića, koji je tamo izdržavao kaznu, dovede u sudnicu.

„Dostavljen nam je dopis Okružnog zatvora u Leskovcu u kojem je navedeno da nisu u mogućnosti da postupe po naredbi za dovođenje svedoka jer je Dinić 20. avgusta pušten iz zatvora zbog isteka kazne. Sudu je dostavljen izveštaj i Policijske uprave u Nišu a po naredbi izdatoj 29. avgusta, u kojem je navedeno da on nije pronađen na prijavljenoj adresi u Ulici Brane Petronijevića 44. Policija je obavila razgovor sa komšijama, rečeno im je da ga nisu videli poslednjih meseci te da on više ne živi u Brzom Brodu. Proverom policijskih podataka ustanovljeno je da nije evidentiran Dinićev izlazak sa teritorije Srbije a policija nije uspela da dođe ni do broja telefona svedoka“, saopštio je sudija Dimitrijević.

Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Iz ovih razloga sudija je ponovo izdao naredbu za Dinićevo dovođenje u sud.

„Nalaže se i urgencija preko načelnika Policijske uprave u Nišu kako bi svedok bio doveden na naredni glavni pretres“, kazao je sudija.

Ovim povodom sudu se obratila i punomoćnik roditelja žrtve, advokat Maja Zdravković koja je predložila sudu da Dinića potraži i na adresi u selu Popovac gde mu živi vanbračna supruga što je sudija Dimitrijević prihvatio.

Edinov otac Bojan Alimanović izrazio je ogorčenje ponovnim odlaganjem suđenja.

„Ovo je nepodnošljivo, svaki dolazak za nas je velika trauma, užasno se osećamo kad god čujemo da moramo opet da se pojavimo u sudnici. Žena me sa decom čeka u kolima, dolazimo iz Vlasotinca nadajući se da će naš sin najzad dobiti pravdu ali se svaki put pitamo dokle će ovo sve da traje“, kazao je neutešni čovek.

Prema navodima optužbe, prilikom isključivanja sa kolovoza u centru sela Popovac, Jocić je “kombijem” skrenuo na travnatu površinu koja nije namenjena za saobraćaj i pregazio dete, nanevši mu teške povrede glave i grudnog koša od kojih je preminulo na licu mesta.

Jocić je u prethodnom delu glavnog pretresa negirao krivicu za tešku nesreću. Objasnio je da nije osetio nikakav udarac, te da nije imao pojma da je pregazio dete sve dok nije čuo viku ljudi koji su stajali u blizini.

Suđenje će biti nastavljeno 25. oktobra do kada policija treba da uđe u trag svedoku Diniću.

VIDEO: Nesreća na Autokomandi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar