Dragan Milovanović Crni Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dragan Milovanović Crni, koji je zaustavio bager koji je išao na ljude koji su mirno protestovali u Šapcu, a potom i izudarao jednog od vozača pomenutog vozila, susreće se sa pretnjama već nedeljama. U međuvremenu, tužilaštvo je procesuiralo Milovanovića, dok su sankcije za nasilnike naoružane čekićima i palicama, koji su batinjali ljude, a sada prete Crnom, izostale. Advokat Aleksandar Olenik ističe da je za linč koji Milovanović proživljava odgovorna šabačka tužiteljka.

„Anđelić Radenka, tužilac u Šapcu, omogućava linč Dragana Milovanovića Crnog jer nema postupka protiv SNS siledžija koji su čekićima napali građane. Nije ih ni saslušala po našoj prijavi, pa oni sada javno prete i traže Crnog. Je l tužilac Anđelić ovako dozvoljava napade čekićima?“, napisao je advokat na svom Tviter nalogu.

Podsetimo, zbog toga što je fizički sprečio vozača bagera da pregazi demonstrante na protestu pretprošle subote u Šapcu, Dragan Milovanović Crni je uhapšen. Istovremeno, sve vreme je trajala režimska hajka, tokom je Crni mahom opisivan kao “nasilnik i huligan”.

Sa druge strane, sankcije za one koji su palicama i motkama tukli građane su izostale. Do danas oni nisu identifikovani od strane tužilaštva, iako su protiv njih čak podnete i krivične prijave.

Uporedo sa tim, građanima u Srbiji, koji su prisustvovali protestima, stižu prekršajni nalozi.

BONUS video: Incident u Šapcu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar