Foto: Shutterstock, privatna arhiva, Ivan Đorđević

Povodom smrti mladića Ivana Đorđevića, koji je brutalno pretučen u novembru 2021. godine, njegova sestra je u potresnoj ispovesti ispričala da je prvostepena odluka za ubistvo njenog brata ukinuta, a sada je Viši sud u Negotinu obrazložio svoju odluku za portal Nova.rs.

„Povodom Vašeg obraćanja od 19.05.2023. godine, izveštavamo Vas da je presudom Višeg suda u Negotinu od 23.01.2023. godine optuženi J. P. iz Negotina oglašen krivim zbog krivičnog dela teško ubistvo , počinjenog na štetu sada pokojnog Ivana Đorđevića, iz Samarinovca, dana 10.11.2021. godine, i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina, u koju kaznu će mu se uračunati i vreme provedeno u pritvoru“, rečeno je za naš portal.

Pročitajte još:

U ovom saopštenju takođe se navodi da:

„Usvajanjem žalbe branioca optuženog J. P., Apelacioni sud u Nišu je svojim rešenjem 26.04.2023. godine, ukinuo napred navedenu presudu Višeg suda u Negotinu od 23.01.2023. godine i predmet vratio istom sudu na ponovno suđenje, a istovremeno je produžen i pritvor prema osuđenom do ponovne odluke suda“.

Ivan Đorđević Foto: Privatna arhiva

Takođe je naglašeno da će glavni pretres u ponovljenom postupku zakazan je 16.06.2023. godine.

Podsetimo, u svojoj potresnoj ispovesti za Novu, sestra T. P. ubijenog mladića ispričala je da je njen brat krvnički prebijen i da je od posledica tog prebijanja preminuo u školskom dvorištu jedne škole u Negotinu.

Ivan Đorđević Foto: Privatna arhiva

Da nesreća bude još veća, tragično nastradali Ivan bolovao je od cerebralne paralize i nije mogao da se brani od mladića koji ga je napao.

BONUS VIDEO: Kafanska tuča u Mokrinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar