Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Povodom događaja u Novom Sadu u Ulici Jovana Popovića, koji je izazvao uznemirenje javnosti, kada je u večernjim časovima pokušano da se upotrebom vatrenog oružja liši života više lica, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je opisani događaj pravno kvalifikovan kao krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U toku do sada preduzetih radnji i mera, na lice mesta je izašao dežurni javni tužilac koji je izvršio uviđaj, dok su u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, sa lica mesta izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet dalje obrade i analize. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva uhapšeni su osumnjičeni Š. S. i A. R., te im je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti dovedeni u Više javno tužilaštvu u Novom Sadu radi saslušanja na okolnost izvršenja krivičnog dela, dok se intenzivno traga za ostalim osumnjičenima koji su se dali u bekstvo.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će  hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku sprovođenja istrage povodom ovog događaja, dok će dalje procesne odluke donositi u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar