Foto: Goran Srdanov

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se povodom napada na novinara Radara, Vuka Cvijića. Njega je danas, u centru Beograda, napao direktor "Srpskog telegrafa", Milan Lađević.

„Obavešten je o događaju dežurni javni tužilac Prvog OJT, koji je dao nalog policiji da uzme izjave od oba učesnika, da prilože izveštaj o eventualnim povredama ukoliko su zadobili, kao i da se utvrdi da li su kamere eventualno zabeležile predmetni događaj“, navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Pročitajte još:

Podsetimo, napad na Vuka Cvijića dogodio se danas u Kosovskoj ulici.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/

Njega je pesnicom u glavu udario Milan Lađević, direktor i urednik Srpskog telegrafa, kojeg je sreo u Kosovskoj ulici, gde se nalazi redakcija pomenutog tabloida.

„Napao me je Milan Lađević, udario me je pesnicom u glavu. Prolazio sam blizu njihove redakcije i on me napao. Mi nismo u ličnom sukobu, ja ga poznajem odavno, ali nismo ni u kakvom kontaktu. Pisao sam tekstove o bivšem načelniku novosadske policije Slobodanu Malešiću, koji je Lađevićev kum. Pretpostavljam da je to jer nismo u ličnom sukobu. Počeo je da me vređa i onda sam krenuo da se udaljavam, on mi se zatim uneo u lice i udario me. Policija je tu, razgovarao sam sa njima, i pretpostavljam da su sada otišli da razgovaraju sa njim. Nisam očekivao da će me napasti neko ko se predstavlja kao novinar. Mi živimo u društvu nasilja, ali čak je i ovo iznenađenje za mene“, rekao je Cvijić koji se uživo sa lica mesta uključio u vesti N1.

VIDEO: Vuk Cvijić o napadu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare