Ana Volš sa majkom i sestrom Foto: Privatna arhiva

Slučaj Ane Volš, Beograđanke koja je nestala 1. januara 2023. godine, a za čije ubistvo je osumnjičen njen suprug Brajan, visi o koncu zbog velikog skandala u policiji Masačusetsa jer je službenik Majk Proktor neprimereno sa prijateljima komentarisao žrtvu i odavao informacije sa mesta zločina. Milanka Ljubičić, majka nestale Srpkinje, za portal Nova.rs kaže da iako je prošlo toliko vremena ona i dalje ne gubi nadu da je Ana živa i da se negde sklonila.

Ana Volš nestala je u novogodišnjoj noći 2023. godine posle privatne žurke koju su ona i njen suprug Brajan organizovali u svojoj kući u Kohasetu u Masačusetsu. Za ceo slučaj saznalo se posle nekoliko dana kada se Ana nije pojavila na svom poslu. Istraga je odmah pokrenuta, a policiji se u potrazi pridružio i suprug Brajan Volš, da bi samo nekoliko dana kasnije bio uhapšen i osumnjičen za ubistvo.

Pročitajte još:

Milanka Ljubičić, majka nestale Ane, ispričala je za portal Nova.rs da kao roditelj ne sme da izgubi nadu da je njen ćerka živa.

Ana Volš Foto: Privatna arhiva

„Informacije koje sam čula o tom inspektoru malo mi ulivaju nadu, kao roditelju, da je Ana živa i da se jednostavno negde sklonila. Još uvek postoji neka šansa da mi se Ana vrati. Moram da kažem da sam u jednom periodu, za 16 meseci, bila kod Ane i Brajana u tri navrata, nisam nikada čula da su se oni posvađali, niti da imaju neki problem. Nije bila nijedna ružna reč nije bila“, priča nam Milanka.

Ona ističe da je ubija to što ceo slučaj ne pomera već duže vreme sa mrtve tačke, odnosno da joj budi nemir.

Brajan Volš Foto:EPA-EFE/CJ GUNTHER

„U nekim trenucima, čak, ne mogu da poverujem da je Brajan bilo šta uradio, da je on naudio mojoj Ani. Imali su sve, troje dece je bilo tu, slagali su se dobro. Anina deca trenutno se nalaze kod tetke, odnosno moje starije ćerke i zeta u Kanadi. Do kada će to da bude ne znam, njihov staratelj je Centar za socijalni rad, oni odlučuju sve“, objašnjava majka nestale Beograđanke.

Anina majka je neutešna.

Foto: Privatna arhiva

„Moje Ane nema 19 meseci i ne znamo šta da radimo. Dva puta smo razgovarali sa tužilaštvom, starija ćerka i ja. Prvi put nas je nazvala jedna fina gospođa i saopštila nam da je Ana nestala. Novi šok usledio je odmah nakon toga, pozvao nas je jedan gospodin i saopštio da se naša Ana više ne vodi kao nestala, već da je ubijena. Međutim, niko iz tužilaštva nama nije predočio nikakve dokaze o tome. Ne mogu se smiriti dok ne saznam istinu. Svaka nova informacija i svaka nova reč nama, koji čekamo Anu toliko, samo produbljuje bol i neizvesnost“, rekla je za kraj neutešna majka Ane Volš, Milanka Ljubičić.

Čeka se veštačenje

Već nekoliko meseci čeka se veštačenje tragova krvi i kosti koji su navodno pronađeni na testeri u podrumu porodične kuće Volš. Veštačenje telefona jednog od troje dece Brajana i Ane, pokazalo je jezivu pretragu Brajana Volša u danima nakon nestanka supruge i ključni je dokaz protiv njega. On je pretraživao koliko vremena treba da telo istruli, zatim kako ukloniti tragove od krvi i slično.

Takođe, istog dana nadzorne kamere zabeležile su ga kako u lokalnoj prodavnici kupuje veću količinu sredstava za čišćenje.

Foto: Printscreen Instagram

U kontejneru u neposrednoj blizini kuće pronađena je Anina zelena karta, odnosno sertifikat od vakcinacije i nekoliko njenih ličnih stvari.

Kako su izjavili istražitelji koji su ušli u kuću porodice Volš, oni su osetili jak miris hemikalija i sredstava za čišćenje.

Takođe, protiv Brajana Volša vodi se još nekoliko postupaka zbog prevara i falsifikovanja, ali su ovi procesi privremeno obustavljeni zbog suđenja za ubistvo.

Bonus video: Brajan Volš na suđenju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar