Danas se navršava godinu dana od kada je Momčilo Stepić (57) svirepo ubio rođenog brata Milovana (59) odsekavši mu glavu sekirom u Gornjoj Trepči, nedaleko od Čačka. Komšije su i dalje u šoku zbog nezapamćenog zločina i dodaju da je u međuvremenu preminuo ubica.

“Ja sam i dalje pod stresom, jer živim pored njihove kuće. I sama sam bolesna, a tada sam zvala službu Hitne pomoći da dođu. Nažalost, Milovanu niko nije mogao da pomogne. Preminuo je na licu mesta. Krvi je bilo svuda, a Momčilo je nepovezano pričao i bulaznio”, objašnjava naša sagovornica.

Trepčanci nerado govore o ovom užasnom događaju, ali su nam kazali da je u međuvremenu preminuo i Momčilo, koji je sahranjen u porodičnoj grobnici. Praktično, pored brata koga je ubio.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

“Ne daj Bože nikome da se to dogodi. Čitava porodica je došla pre više godina sa Kosova i Metohije, a živeli su veoma složno. Kao u gnezdu. Držali su se i pomagali jedni drugima”, kaže naša druga sagovornica dodajući da imaju jednog brata u inostranstvu.

Prema njenim rečima, oni su kupili kuću u Gornjoj Trepči i svi koji su umrli sahranjeni su u porodičnoj grobnici. Dodaje da je kuća zarasla u korov, u šta smo se i sami uverili.

“Znali smo da je Momčilo bio bolestan i da je bio na lečenju. Tog kobnog dana on je došao iz nabavke trešten pijan i svratio u seosku prodavnicu. Tu je, takođe, popio nekoliko piva, a kada je konačno došao kući presudio je rođenom bratu sekirom”, naglašava druga sagovornica.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Momčilo je lečeni psihijatrijski bolesnik, a meštani su i dalje u čudu zbog čega je otpušten iz Specijalne bolnice, gde je bio hospitalizovan u Kovinu.

Kako su nam ranije rekli u Centru za socijalni rad, ubica je bio na listi čekanja da ga prime u drugu psihijatrijsku ustanovu.

Pročitajte još:

„Momčilo je bio na lečenju u Specijalnoj bolnici „Kovin“ od 2019. godine. Otpušten je tri godine kasnije i mi smo pokušavali da obezbedimo smeštaj. To je trebalo da bude u Kragujevcu, gde je stavljen na listu čekanja“, kazali su nam u CZSR.

Naša redakcija je poslala upit Zaštitniku građana ko je odgovoran u ovoj ustanovi (CZSR) za nepostupanje, ali do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.

VIDEO: Hapšenje na Gradini: Zaplenjeno 27 kilograma droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar