Foto: Jovan Mladenović/Nova.rs

Danas je u Palati pravde odloženo suđenje profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću koji je optuženo za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad devojkama koje su pohađale časove glume. Za danas je bilo planirano da svedoči oštećena devojka Jefimija V., ali je iz zdravstvenih razloga Mike Aleksića ovo ročište odloženo.

Na početku današnjeg ročišta advokat optuženog Aleksića, Zoran Jakovljević, tražio je od suda da se odloži suđenje zbog lekarskih zahvata i nemogućnosti da se Mika Aleksić pojavi na današnjem ročištu.

„Miroslav Aleksić je imao hirurški zahvat. Čeka se onkološki i kardiološki izveštaj“, istakao je Aleksićev advokat.

Miroslav Mika Aleksić Foto: E-Stock_caslav_vukojicic

Nakon toga advokati oštećenih tražili su da se se uradi veštačenje stanja Aleksića i rekli da njegov branitelj ima koristi od toga da se odugovlači sudski proces, na šta je advokat Jakovljević tražio da se suđenje nastavi u maju jer je tada, kako tvrdi, njegov klijent sposoban da prisustvuje po procenama lekara.

Dodao je i da advokati oštećenih neosnovano optužuju njega i Aleksića, jer i sam optuženi želi da se proces završi za njegovog života, kao i da su se uvek odazivali na ročišta.

Advokati oštećenih su rekli da je neprihvatljivo da se ročište pomeri za maj i da se protiv tom predlogu.

Milena Radulović i Ognjen Janković Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na današnjem suđenju trebalo je jedna od oštećenih devojaka da ispriča kroz koje grozote je prošla i šta joj je okrivljeni Aleksić radio dok je bila u njegovom studiju glume, a ispred suda pojavila se i Milena Radulović.

Podsetimo, na ročištu koje je bilo u oktobru prošle godine glumica Milena Radulović je detaljno opisala šta je sve godinama preživljavala od strane Aleksića.

„Silovana sam i zlostavljana u školi glume. On je to činio mnogim devojkama, ne samo ovim čija su imena u optužnici. Postoji razlog zašto ne žele da svedoče, ne žele da proživljavaju ovu vrstu poniženja, iznova i iznova“, izjavila je u Milena Radulović pred Višim sudom u Beogradu.

#related-news_0

Ona je, tokom odgovaranja na pitanja, objasnila i da je ona dve godine pre nego što je prijavila silovanje policiji razgovarala sa advokatima, očevima devojčica koje su pohađale istu školu, o mogućnostima da se sve prijavi nadležnim državnim organima, ali i zbog čega u tom trenutku to nije učinila.

Aleksiću se na teret stavlja da više puta silovao četiri svoje učenice koje su u tom trenutku bile maloletne. Takođe, prema optužnici, Aleksić se tereti i da je nad tri devojke izvršio nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja – svoje pozicije nastavnika glume. Prva koja je skupila hrabrosti i prijavila silovanje i zlostavljanje policiji bila je glumica Milena Radulović u januaru 2021. a potom su to uradile još šest oštećenih devojaka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar