Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Iz Novog policijsko sindikalnog saveza (NPSS) oglasili su se saopštenjem za medije nakon što je ministar policije Bratislav Gašić u Skupštini pomenuo potpredsednika tog sindikata Zdravka Rajevića. Ubrzo nakon što je Gašić pomenuo Rajevića, protiv sindikalca su podnete dve disciplinske prijave.

„Posle javnog targetiranja Zdravka Rajevića od strane ministra policije Bratislava Gašića u Skupštini Srbije pred narodnim poslanicima i građanima Srbije a zbog svog rada i delovanja kao potpredsednika sindikata, protiv Rajevića, po nalogu Veselina Milića ekspresno se pokreću 2 disciplinska postupka“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu NPSS.

#related-news_0

„Samo nekoliko dana posle javnog targetiranja i prozivanja vođa ovog sindikata sa posebnim akcentom na Rajevića od strane ministra policije Bratislava Gašića, protiv potpredsednika sindikata i predsednika Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Zdravka Rajevića, predstavnici policijske uprave za grad Beograd na čijem je čelu pomoćnik direktora i načelnik Veselin Milić, pokreću dva disciplinska postupka. Prvi zbog istupanja u javnost kao predstavnik sindikata a drugi iz razloga jer je Rajević pisanim putem zatražio od policijske uprave, direkcije policije i kabineta ministra normalne uslove za rad i funkcionisanje policijskih službenika i službe u celini a sve u korist građana“, tvrde iz ovog sindikata.

Veselin Milić i Bratislav Gašić Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

„Disciplinski postupak mu se pokreće bez jasnih objašnjenja i standardno sprovedene procedure kao i način ekspresnog pozivanja ne poštujući zakonom predviđen rok od 8 dana za uručenje poziva kao i ne poštujući to što se Rajević nalazi na unapred planiranom godišnjem odmoru“, kažu iz NPSS i upozoravaju:

„Ovakav način sprovođenja disciplinskog postupka ima samo za jedan cilj a to je proterivanje iz policije još jednog časnog i poštenog policajca uz kršenje Ustava i zakona Republike Srbije. Očigledno da ministar policije Gašić umesto da podnese ostavku i javno se izvine građanima i zaposlenima u MUP on sprovodi najsramnije reči izrečene za Skupštinskom govornicom pred građanima Srbije i poslanicima a to je da „ovaj sindikat vode 6 bivših pripadnika policije koji su proterani iz MUP-a“. Jedan od tih pripadnika policije koji će biti proteran po Gašićevom diktatu je jedan častan i pošten policajac, kapetan policije Zdravko Rajević“, naglašavaju iz NPSS.

Foto: NPSS

Zdravko Rajević je ispred sindikata izabran za predsednika Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije i sa te pozicije podneo je nekoliko desetina krivičnih prijava protiv mnogih u vrhu države, sudija, tužilaca i neke od 7 podnetih krivičnih prijava protiv ministra Bratislava Gašića.

„Podsećanja radi na sličan način, diktaturom nad pravom i pravdom, iz policije je isteran i predsednik ovog sindikata Momčilo Vidojević koga Gašić ne vraća na posao uprkos tome što je Upravni sud a prethodno i Disciplinska komisija MUP-a u više navrata ukidala sramno rešenje o raskidu radnog odnosa Vidojeviću“, napisano je na kraju saopštenja.

BONUS VIDEO: Bratislav Gašić se hvali uspesima policje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar