Foto:Miloš Lazić/Nova.rs; Goran Srdanov /Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Batajnici komentarisao rad policije u slučaju nestale Danke Ilić, govoreći o novom tragu koji se noćas pojavio.

„Hoću da se zahvalim policiji koja danonoćno radi. Kada se u pola tri kao noćas pojavio novi trag, oni izveste i mene. Do pola pet su svi na svojim mestima. Svaka im čast na posvećenosti, koliko se ljudi bore za jedan divni život. Svakog bogovetnog dana. Nadam se da će uspeti da rasvetle i taj slučaj“, rekao je Vučić.

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić obići će danas jedinice Ratnog vazduhoplovstva Foto:TANJUG LIVE

Podsetimo, potraga za devojčicom Dankom Ilić ušla je u šesti dan, a policija danas pretražuje i oblast oko Brestovačke reke.

Dvogodišnja Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13.45 časova, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“.

„Dođe nam da umremo“

Ranije danas oglasio se deda nestale devojčice, rekavši da su na izmaku snage.

„Dođe nam da umremo, ne znamo već pet dana gde je naša Danka. Mojoj ženi je pozlilo od stresa, ne znamo više šta da radimo!“, kaže sa teskobom u glasu Milan Ilić, deda nestale Danke Ilić (2), devojčice kojoj se izgubio svaki trag još u utorak u 13 sati u Banjskom polju kod Bora.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Hodao je usporeno, pogled mu je bio zamišljen. U kratkom razgovoru sa novinarkom „Blica“ ispred stanice deda Danke Ilić govorio je o agoniji koju proživljavaju od utorka.

„Jedva stojimo na nogama, zabrinuti smo za našu unuku. Svašta se sada priča, a prave informacije ćete dobiti iz državnog vrha“, kazao je deda Danke Ilić.

Danka Ilić Foto: Društvene mreže

Pretraga reke

Pripadnici MUP-a, kako je ranije objavljeno, danas pretražuju deo Brestovačke reke. Helikopteri MUP-a nadletali su širu oblast mesta nestanka devojčice.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila.

Policija poziva građane koji imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj devojčici, da se jave.

Bonus video: Potraga za malom Dankom se nastavlja u Banjskom polju: Spasilački tim pretražuje okućnicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare