Foto:N1

Porodica stradalog Milana Lazarevića (69) iz sela Brajkovac kod Lazarevca, neutešni su posle velikog gubitka, međutim, kako kažu, saosećaju sa porodicom mališana koji su život izgubili vozeći se sa ovim taksistom.

Oni su, odmah nakon tragedije, stupili u kontakt sa porodicom dečaka i devojčice, kako bi im izjavili saučešće i istakli da su u ovom bolu obe ove porodice zajedno.

„Naš Brka taksista, kako smo ga svi zvali, proživeo je veliki deo života, ostvario je ono što je želeo i lepo je živeo, iza njega je ostalo petoro dece, iako je najmlađeg sina kasno dobio i nije dočekao da ga isprati u vojsku što smo imali u planu zajednički da proslavimo. Ali znamo kako je kad izgubiš nekog voljenog, a tek kada se radi o deci, to je tuga, oni su tek zakoračili u život“, priča potresena prijateljica porodice Lazarević.

Pročitajte još:

Pored želje da budu uz porodicu stradalih mališana i pored svog gubitka, u strahu su danima kakav će odgovor dobiti od njih, s obzirom na to da je nesreću izazvala nepažnja taksiste, koji se, podsetimo, nije zaustavio na pružnom prelazu uprkos svetlosnoj i putnoj saobraćajnoj signalizaciji.

„Plašili su se njihove reakcije, oni su izgubili decu i imaju puno pravo nekoga da krive, ali nadamo se da to neće stvoriti razdor, saosećamo svi sa njihovom boli i teško nam je što su doživeli da spremaju sahranu deci od 12 i 14 godina“, dodala je sagovornica i kako kaže, porodica taksiste bi takođe volela da posete drugu porodicu kako bi odneli venac za stradale.

Lazarevac pružni prelaz Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Podsećanja radi, do nesreće je došlo kada se taksista nije zaustavio na znak STOP, niti je reagovao na crveno svetlo koje je signaliziralo da se zaustavi.

Očevici nesreće opisali su jezive prizore koje su zatekli tik posle velikog praska. Automobil kojim je upravljao lokalni taksista koji je godinama radio na crno i vozio upravo ovu porodicu, nije se zaustavio na svetlosnu i putnu saobraćajnu signalizaciju, kada je u tom trenutku naišao voz i svom silinom udario u putničko vozilo.

Očevici kažu da ga je gurao nekoliko stotina metara, sve dok se nije zaustavio upravo iza njihovog doma. Posle silne buke, čuo se samo plač i jauk neutešnog roditelja, piše Kurir.rs.

Na istom mestu stradao mladi fudbaler

Pre skoro 10 godina, na ovom mestu stradao je mladi fudbaler ovog kraja, njegov „punto“ vukao je voz ko zna koliko metara. Pre dva meseca je umalo došlo do tragedije, otac i sin su doživeli udes, na sreću oni su preživeli, voz nije išao brzo i samo ih je samo zbacio u rupu – kaže jedan meštanin sela Petka i dodaje:

„Mladi dečko je isto poginuo na ovom pružnom prelazu, sad više čak I ne mogu da se setim koliko se sve tragedija izdešavalo pored nas, počev od one pre više od 25 godina kada je čovek sa traktorom stradao“, dodao je sagovornik.

BONUS VIDEO: Spomen ploča jednoj od žrtava stradalih na pružnom prelazu u mestu Petka kod Lazarevca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare