Foto: Shutterstock, Nova.rs

Suđenje Dušanki Todorović (74), optuženoj da je lekovima pokušala da ubije dva starija muškarca iz Železnika kojima je dugovala novac, nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu. Ovaj slučaj potresao je javnost u Srbiji, a Dušanka je dvojicu penzionera trovala bromazepamima. Ostaće upamćeno i da je tokom suđenja izjavila da nije želela da ih "ubije, već uspava", kako im ne bi vratila novac koji im duguje.

Protiv Todorovićeve je marta 2020. godine podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a njoj se na teret stavljaju dva krivična dela teško ubistvo u pokušaju iz koristoljublja i na podmukao način.

Lek stavila u pasulj

Todorovićeva je optužena zbog sumnje da je u novembru 2019. godine većom količinim lekova trovala dvojicu muškaraca iz Železnika da ne bi morala da im vrati novac koji je od njih ranije pozajmila. Sumnja se da je 1. novembra 2019. Dragišu J. stavila u pasulj nekoliko tableta bromazepama, nakon čega se on onesvestio, a pronašla ga je ćerka, nakon čega je hospitalizovan.

Foto: Uprava carina

Todorovićeva je sa njim bila u emotivnoj vezi i od njega je pozaamila oko 5.000 evra. Kada je počeo da joj traži da mu novac vrati preteći da će o dugu obavestiti njenog sina, Todorovićeva se odlučila na trovanje, kako bi uzela priznanice koje je potpisivala prilikom pozajmica.

Drugi pokušaj teškog ubistva trovanja Todorovićeva je izvela 25. novembra 2019. godine. Sumnja se da je u Železniku 79-godišnjem Čedomira B. stavila više tableta bromazepama u piće.

#related-news_0

Ovog čoveka pronašao je unuk u besvesnom stanju, posle čega je hospitalizovan.

Tvrdila da nije htela da ih ubije

Na suđenju Dušanka je tvrdila da nije želela da ubije penzionere. Izjavila se da je obojici izmrvila po tri komada „bromazepama“ i da je prethodno sa njima popila po čašicu rakije. Ona je plačući tvrdila da nijednog nije htela da ubije, već samo da uspava.

„To što sam uradila je za svaku osudu. Pogrešila sam i do smrti to neću zaboraviti. Krivo mi je i kajaću se dok sam živa. Iskreno vam kažem, ako hoćete da me razumete. Ne bih ubila čoveka za 5.000 dinara“, rekao je ona svojevremeno, pisao je Blic.

Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Tokom suđenja ispitani su svedoci, među kojima je i ćerka Dragiše, koji je u međuvremenu preminuo.

Ona je tvrdila da je njegova smrt povezana sa trovanjem.

„Tata je preminuo od posledica trovanja. Ogorčena sam i ljuta. Posle toga nije više mogao da živi sam, a ja nisam mogla da se staram o njemu, pa je preminuo u domu. Zvanično u lekarskoj dokumentaciji piše da je umro od demencije, ali nije tako. „Bromazepam“ ga nije ubio, ali mu je oštetio creva i bubrege. Od toga se lečio i na kraju preminuo, mada obdukcija nije rađena“, rekla je Jasmina Jovanović na suđenju.

Sudnica cekaonica
Sudnica suđenje Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Svedokinja je ispričala da je oca našla dan posle trovanja, kada je došla kod njega, jer se nije javljao na telefon.

Prema njenom svedočenju, zatekla ga je kako leži na stomaku na krevetu bez svesti, sa ranama na licu.

„Zvala sam ga, ali nije reagovao. Na kraju je okretao glavu i mumlao. Osvestio se tek u Kliničkom centru i ispričao da je Dušanka bila kod njega, da je trebalo da ručaju, ali da ona odjednom nije htela da jede pasulj, već je uzela čvarke iz frižidera. Kazao je da joj je pozajmljivao novac, sve pisao na papir i tražio da mu vrati. Uzorak iz šerpe sa pasuljem, koji je bio ljubičast, odneli smo na VMA na analizu. Znala sam da se tata druži sa Dušankom, uvek je bila fina“, dodala je ona.

Podsetimo, ovaj slučaj trovanja šokirao je javnost u Srbiji.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenog za uznemiravanje maloletnica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar