Foto: Rene Bonilla / Shutterstock.com

Ratka Jovanović iz mesta Progar nestala je krajem juna u Španiji, nakon što je otišla kod svog partnera, dok je mladić Aleksandar Gligorijević nestao 26. jula na Kipru, nakon što je napustio hostel u kojem je odseo u Aja Napi. Ova dva nestanka uznemirila su javnost, a sem srpske, za Ratkom i Aleksandrom tragaju i policije Kipra i Španije.

Ratka Jovanović nestala je krajem juna, kada je otišla kod dečak Nikole u Malagu i od tada joj je izgubio svaki trag. Iz MUP Srbije potvrdili su ranije za Nova.rs da je Ratka poslednji put zabeležena u sistemu 22. juna ove godine kada je napustila zemlju i otišla u Mađarsku, odakle je dalje otišla u Španiju.

Ratka Jovanović nestala Foto:privatna arhiva društvene mreže

Rečeno nam je i da je njen nestanak prijavljen 16. juna u PU Beograd i da je tada otpočeta potraga.

Kada se javila prijateljima?

Ratka se prijateljima javila 23. juna kada je stigla u Španiju. Potom se jednoj drugarici javila 30. juna, a drugoj 1. jula. Nakon toga više niko nije čuo Ratku, a za njom, sem srpske, traga i španska policija jer je ova Srpkinja nestala u toj zemlji. Njen partner se dosad nije oglašavao za medije o nestanku, a Ratkini prijatelji su u više navrata za medije rekli da je to čudno.

Pročitajte još:

Sem Ratkinog, još jedan nestanak uznemirio je javnost. Reč je o nestanku mladog Aleksandra Gligorijevića, kome se trag izgubio 26. jula na Kipru.

Aleksandar je putovao sam na Kipar, tamo je stigao 18. jula i bio je smešten u hostelu koji ima sobe sa 7-8 kreveta. Navodno je planirao da kampuje na tom ostrvu. Međutim, predomislio se i odlučio da odsedne u jednom hostelu u Aja Napi. Tokom svog boravka na Kipru sastao se sa jednim prijateljem. Taj prijatelj ispričao je da se sa Aleksandrom poslednji put čuo 21. jula, dok su roditelji ispričali da su se sa mladićem čuli 24. jula, kada im je rekao da ima virus i da je loše.

Aleksandar Gligorijević Foto: Društvene mreže

Ubrzo nakon toga, sve dva dana kasnije, Aleksandru se izgubio svaki trag. To je utvrđeno na osnovu toga što je mladić tog dana napustio hostel u kojem je odseo.

Naime, Aleksandrov prijatelj saopštio je da mu je recepcionar kazao da je Aleksandar 26. jula u večernjim satima izašao u provod. Nakon što se nije vratio, a porodica prijavila njegov nestanak, taj hostel je obišla i policija koja je prikupila sve raspoložive informacije.

Pročitajte još:

Njegove stvari, koje su ostale u hostelu, od 29. jula se nalaze u policiji. Gligorijević je sve ostavio u sobi, a sa sobom je poneo samo telefon i pasoš.

Nedavno se i otac nestalog Aleksandra oglasio na društvenoj mreži Fejsbuk o potrazi.

„Koliko treba da platim i kome da platim da bi saznao istinu o nestanku mog sina, Gligorijević Aleksandra, u noći između 26. i 27. jula u Aja Napi, letovalištu na Kipru? Već je prošlo više od mesec dana. Nikakav trag, nikakve informacije, kao da je sve otišlo u daleki zaborav. Šta da radim? Da uzmem stvar u svoje ruke?“, rekao je Dejan Gligorijević.

Otac mladića svojevremeno je ukazivao na to da strahuje i sumnja da mu je sin otet. On je putem objave na svojim društvenim mrežama, ukoliko je taj scenario tačan, molio otmičare svog sina da ga oslobode.

„Moje šesto čulo mi govori da o njegovoj sudbini odlučuju neki drugi ljudi“, rekao je on ranije.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenog za prodaju droge u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar