Ana Knežević i David Knežević Foto:privatna arhiva

Italijanska policija pretražila je šumu kod grada Vićenca na severu te zemlje, čime je potraga za nestalom Anom Knežević, za čije se ubistvo sumnjiči Beograđanin David Knežević, u toj zemlji završena.

Ana Knežević nestala je iz svog stana u Madridu 2. februara, pod čudnim okolnostima, a istraga se od početka usmerena na njenog supruga, Davida Kneževića. Istragu sprovodi nekoliko država i policijskih službi, pre svega američki Federalni istražni biro (FBI) jer je nestala Ana bila američki državljanin, ali i španska policija, jer se nestanak dogodio na njihovoj teritoriji.

Policija je došla do mnoštva dokaza koji povezuju Davida Kneževića sa nestankom njegove supruge, ali ne i do onog vrlo bitnog – nekog materijalnog traga, kao što je njeno telo ili tragovi krvi. Postupak protiv Kneževića je već započet u sudu u Južnoj Floridi i vodi ga sudija Edvard Tores. Njemu su predstavljeni brojni dokazi koje je tužilaštvo sakupilo, uključujući i snimke kamera za video-nadzor koje su locirale Davida Kneževića u Španiji u vreme nestanka njegove supruge Ane, iako je on tvrdio da je bio u to vreme u Beogradu.

Pročitajte još:

Tu su i snimci kamera za video-nadzor iz zgrade u kojoj je Ana živela u trenutku nestanka. Kamere su snimile čoveka koji je bio obučen kao motociklista i koji je na glavi imao kacigu, kako ulazi u njen stan u vreme nestanka. Ta osoba, za koju tužilaštvo tvrdi da je zapravo David Knežević, sprejom sa farbom je isprskala jednu od kamera, ali ga je druga snimila.

Na kraju, ispostavilo se da je Knežević iznajmio automobil, kojim je, ako je rekonstrukcija tužilaštva tačna, otputovao u Španiju, počinio navodni zločin, a potom se vratio u Beograd. Kasnije je Knežević sarađivao sa španskom policijom, a na kraju je otputovao u SAD gde je uhapšen odmah po sletanju na aerodrom.

Zahvaljujući GPS uređaju koji je bio ugrađen u automobil koji je Knežević iznajmio u Beogradu i kojim je, navodno, otputovao u Španiju i vratio se u Srbiju, istraga je počela detaljno, korak po korak, da rekonstruiše njegovo kretanje.

Zabeleženo zaustavljanje automobila

Upravo kod Vićence, u Italiji, GPS uređaj je zabeležio neuobičajeno zaustavljanje automobila koji je vozio Knežević i zatražena je pomoć od italijanskih vlasti. Italijanska policija počela je pretragu terena, ali je ona ubrzo pauzirana, mada su italijanske vlasti najavile da će nastaviti istragu. Jedan od mogućih pravaca je da je Knežević u Vićenci, u kojoj inače živi brojna srpska dijaspora, možda imao saučesnika, ali te sumnje tek treba ispitati.

Kako izveštava italijanska štampa, lokacija koju je policija pretraživala kraj Vićence zove se Kogolo del Ćenđo i savršena je upravo za skrivanje dokaza.

U pitanju je teško pristupačan teran, obrastao rastinjem i pun jama od kojih su neke duboke i do tridesetak metara. U potrazi su osim italijnaskih policajaca učestvovali i inspektori španske policije kao i agenti FBI.

BONUS VIDEO: Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić u Banjskom polju kod Bora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar