Foto: pd-ol.polizei-nds.de

Nemačka policija i Evropol nude 5.000 evra za informacije o ubistvu Nenada Gajanovića, državljanina bivše Jugoslavije, koji je ubijen pre 28 godina u Dimerlohauzenu u Nemačkoj. Njegovo telo izrešetano mecima pronađeno je u jarku, pored crvenog "folksvagen" golfa, davne 1996. godine.

Telo nepoznatog čoveka pronađeno je 8. avgusta 1996. godine u okrugu Fehta. Policija je žrtvu identifikovala kao muškarca poreklom iz bivše Jugoslavije, Nenada Gajanovića, starog 35 godina. Telo muškarca bilo je izrešetano hicima iz vatrenog oružja i bačeno u kanal pored puta.

Pročitajte još:

Sada 28 godina kasnije, nemačka policija uz pomoć Europola pokušava da reši ovaj „hladan slučaj“, a čak je ponuđena i nagrada od 5.000 evra za svaku informaciju koja može pomoći istrazi u identifikaciji i procesuiranju odgovornih za ovaj zločin.

Za Gajanovića se kaže da je bio poznati kriminalac, koji je delovao u severnoj Nemačkoj, a dosta vremena je provodio u Hamburgu.

Gajanović je nemačkoj policiji bio poznat kao provalnik, a nadimak mu je bio Gajo. Jedno vreme je živeo u hotelu u Oldenburgu, što mu je verovatno bilo i poslednje mesto stanovanja, a pretpostavlja se da mu he hotel zapravo bio „štek“, gde se krio pre ubistva.

Automobil, crveni „golf“, koji je pronađen na putu nedaleko od mesta gde je pronađeno Gajanovićevo izrešetano telo ukraden je u Bad Esenu.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za falsifikovanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare