Foto:N1

Meštani Bačke Palanke ogorčeni su zbog smrti dečaka (13), koji je nastradao od strujnog udara pošto kablovi koje je pokidala oluja dve nedelje nisu popravljeni. Miroslav Tumbaković je rekao da meštani traže odgovornost za to što se dogodilo i da im je potrebna pravna pomoć, a da su spremni da zajedno sakupe novac i plate advokate.

Tumbaković je sa ostalim stanovnicima Bačke Palanke protestovao ispred zgrade Opštine, piše N1.

On je rekao da je komšija dečakove porodice zvao nadležne zbog pokidanih kablova do dana kada je dečak nastradao. Meštani sada traže telefonski listing kao dokaz koliko puta je poziv upućen.

„Taj čovek je izlazio na ulicu svako veče, čuvao decu koja se igraju da nekoga struja ne bi udarila, grdio ih. I te večeri nije izašao i dečak je stradao“, prepričava Tumbaković šta se desilo kobne večeri kada je dečaka udarila struja iz pokidanih kablova.

Foto:N1

On ističe da skup građana Bačke Palanke nije političke prirode, a da se izjava predsednika Opštine mestom raširila kao karcinom i da su ljudi za tri sata došli pred opštinu.

„Meni ništa ne znači ostavka predsednika opštine, ali robija nešto znači. Neko mora da ode na robiju“, ponavlja sagovornik N1.

Napominje da je pogibija dečaka „probudila narod“ koji traži odgovornost za to što se desilo.

Pročitajte još:

„Da pozovemo sve advokate da nam pomognu pravno, mi hoćemo odogovrnost. Mi ćemo platiti, mi ćemo skupiti pare. Ovo ne može da ostane na ovome“, ističe Tumbaković.

Građani Bačke Palanke žalili su se na tromost nadležnih u saniranju posledica nevremena.

Tumbaković kaže da na obali Dunava i dalje stoji kabl koji je pao i da nema nikoga da ode i isključi struju.

„Jedino da nađem privatnog električara da kažem ‚seci‘, pa meni neka pišu krivičnu prijavu“, rekao je ovaj Palančanin.

Dečak od 13 godine nastradao je 31. jula kada ga je udarila struja iz kablova pokidanih u nevremenu 21. jula. Dan posle oluje na isti način je stradao i dečakov deda, dok je pokušavao da sam ukloni kablove.

VIDEO: Kakve su promene potrebne da se oporavimo od tragedija?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare