Predrag Koluvija Foto: Printscreen/YouTube/Jovanjica Nova doo

Predrag Koluvija, koji je optužen da je šef kriminalne grupe koja je proizvela više od 1,5 tonu marihuane na plantaži “Jovanjica”, poseduje još najmanje tri firme. Preko jedne od njih, „Jovanjica Nova“ doo, registrovanu za nespecijalizovanu trgovinu na veliko, kako je zvaničnim putem obavestio naš portal, u saradnji sa Institutom za opštu i fizičku hemiju, započeo je naučni projekat posvećen istraživanju kanabinoida konoplje.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je kompanija Jovanjica Nova DOO, u saradnji sa Institutom za opštu i fizičku hemiju, započela prvi naučni projekat posvećen istraživanju kanabinoida konoplje. Ovo istraživanje predstavlja značajan korak u razumevanju i primeni kanabinoida u medicinske svrhe. U prilogu ovog emaila nalazi se YouTube link koji vodi do snimka koji obeležava početak našeg projekta. Planiramo da redovno dokumentujemo sve faze projekta kroz seriju video zapisa, kako bismo transparentno prikazali napredak i rezultate našeg rada. Projekat vodi Institut za opštu i fizičku hemiju, a koautor projekta je gospodin Predrag Kolouvija, u saradnji sa preduzećem Superior DOO. Verujemo da će ovo partnerstvo doprineti kvalitetu i obimu istraživanja, te da će rezultati biti od koristi kako naučnoj zajednici, tako i široj javnosti. Srdačno, Jovanjica Nova DOO“, navodi se u saopštenju.

Foto: Printscreen/YouTube/Jovanjica Nova doo

Ipak, ostaje nejasno kako čoveka kome se i dalje sudi – Predragu Koluviji, koji je optužen da je vođa organizovane kriminalne grupe za proizvodnju droge, a na imanju njegove firme prema optužnici je pronađeno oko 660 kilograma osušene marihuane i skanka, kao i oko 66.000 stabljika kanabisa koje su nakon sušenja težile 1,6 tona, to ne sprečava da širi biznis.

Da ironija bude veća, u pomenutom klipu se može videti i novi zasad biljke.

Foto:M.M/ATA; Goran Srdanov/Nova.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs

Naime, 9. novembra 2023. godine osnovana je firma “Jovanjica Nova” doo, registrovana za nespecijalizovanu trgovinu na veliko.

Da je “Jovanjica Nova” počela sa radom Predrag Koluvija svečano je objavio 13. novembra prošle godine – baš na četvorogodišnjicu od kad su ga tadašnji inspektori Odeljenja za borbu protiv droga zaustavili na autoputu, a potom i uhapsili pošto su na njegovom imanju nedaleko od Beograda, prema optužnici, pronašli i zaplenili najveću količinu droge u istoriji srpske policije.

Na reklami nove firme navodi se: “Proglasili je mrtvom, vratila se među žive”, a baviće se, kako su najavili, prodajom kozmetike od konoplje, garderobom od konoplje i sličnim đakonijama.

Koluvija od konoplje ne odustaje

Vlasnik Jovanjice je optužen da je drogu proizvodio od 2016. godine, a Ministarstvo poljoprivrede mu je izdalo dozvolu za uzgoj industrijske konoplje 24. aprila 2019. godine. Prema optužnici Koluvija je voleo da se predstavlja kao policajac, ali i špijun Vojno obaveštajne agencije.

Za policiju i tužilaštvo on je bio vlasnik najveće fabrike skanka i indijske konoplje u Evropi, a za svoje branioce, zvanične i nezvanične, on je poljoprivrednik – proizvođač industrijske konoplje i crkveni dobrotvor. Na mreži LinkedIn Koluvija sebe, između ostalog, opisuje kao “pionira u sektoru konoplje na Balkanu” i dalje navodi:

“Nakon političkih problema zbog toga što sam previše ispred vremena i previše kreativan, odlučio sam da iskoristim naučene lekcije da pomognem drugima u ostvarivanju njihovih poslovnih ideja,“ stoji na Koluvijinom profilu na LinkedIn-u.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare