Foto:Antonio Ahel/ATAImages

U Višem sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka nastavljeno suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole.

Svedoci Natalija K. i Sara Z. su ostale pri svojim iskazima, a Aleksićev branilac na čiji zahtev su svedoci i pozvani nije imao pitanja za njih.

Pročitajte još:

On je naveo da zbog teškog zdravstvenog stanja svog branjenika on ne želi da postavlja pitanja svedocima, jer kako je rekao, želi da Aleksić što pre ode kući „kako ne bi izdahnuo u sudnici“.

Sudija je postavio nekoliko pitanja Nataliji K, koja je navela da je ona pohađala Aleksićevu školu glume od 1997. do 1998. godine i da ne poznaje oštećene, ali da je imala slično iskustvo kao one.

Putem medija je, prema njenim rečima, videla da su devojke prijavile Aleksića i tada je odlučila da ode i ona u policiju i da svoju izjavu.

Sledeće suđenje zakazano je za 26. novembar za kada su pozvani svedoci.

Sudija je na prethodnom suđenju pročitao nalaz i mišljenje veštaka u kom se navodi da je Aleksić sposoban da prati suđenje danima kojima ne prima hemioterapiju, zbog čega je njegov branilac negodovao i tvrdio da je veštačenje odrađeno neadekvatno.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021.godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Bonus video: Ponovo odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću zbog zdravstvenog stanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare