Irina Borović, MIljana Borić i Borivoje Borović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Prošlo je skoro godinu i po dana od kada je Višem sudu je zakazan nastavak suđenja Vladimiru i Miljani Kecmanović, ocu i majci dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro svojih drugara i radnika obezbeđenja.

Optužnicom je obuhvaćen i instruktor u streljani Nemanja Marinkoviću koju je, kako se sumnja, otac dovodio trinaestogodišnjeg sina da uči da puca i on se tereti za davanje lažnog iskaza, dok je vlasnik streljane sklopio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, za isto krivično delo.

Otac tvrdi da nema odgorvornosti

Otac dečaka ubice, Vladimir Kecmanović, podsetimo, optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od 13 godina, koliko je imao u vreme izvršenja zločina, vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao u kući. Optuženi Kecmanović nalazi se u pritoru od 3. maja prošle godine, kada je uhapšen.

Miljana Kecmanović, optužena je za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, pošto je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio molotovljev koktel.

Roditelji dečaka ubice, podsetimo, iznoseći odbranu negirali su krivicu. Sve prisutne u sudnici, prema informacijama Kurira, šokirali su izjavama koje su davali.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Majka je na pitanje otkud njen DNK odgovorila „pustite mašti na volju“, dok je njen suprug Vladimir Kecmanović tražio da mu se obraćaju s poštovanjem „jer je on cenjeni doktor“.

„Pošto je ispitivanje okrivljenih završeno, danas bi u sudnici trebalo da se pojave prvi pozvani svedoci, među kojima je nastavnica iz šlole“, kaže izvor Kurira.

Podsetimo, tokom istrage je kao svedok saslušan i tada trinaestogodišnji ubica i to putem video linka koji je upostavljen sa klinikom na koju je smešten posle masakra koji je počinio.

„Najverovatnije on će svedočiti i tokom sudskog postupka. Kao najbliži srodnik optuženih, on je mogao da odbije da govori, ali je odlučio da svedoči u postupku protiv roditelja“, dodaje sagovornik.

Suđenje je, kako je Kurir pisao, odlukom sudskog veća zatvoreno za javnost. Roditelji ubijene dece prisustvuju ročištima, a sami su postavljali i i pitanja Vladimiru i Miljani Kecmanović, pošto su oni odbili da odgovaraju na ono što imaju da ih pitaju advokati koji zastupaju oštećene porodice.

VIDEO: Vlasnik streljane sklopio sporazum sa tužilaštvom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare