Foto: E-Stock/Miloš Rafailović, MUP Srbije

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je svedočenjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, čiji pripadnici se optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Lalić je najpre pričao o ubistvu Gorana Mihajlovića, koji je kako tvrdi Lalić otrovan cijanidom, a Miljković mu je pokazao slike vezanog Mihajlovića u skrivenoj prostoriji u kući u Ritopeku.

Od Mihajlovića su kako je naveo Lalić uzeli određenu količinu oružja, droge i mašinu za tabletiranje koju je on video.

Lalić je rekao da je u ubistvu Gorana Veličkovića, kog su namimili prodajom pištolja za koje je Veličković bio zainteresovan.

Goran Veličković Goksi Foto: Privatna arhiva

Okrivljeni-saradnik je detaljno objasnio kako je došlo i ko je učestvovao u otmici, a potom je ispričao kako su ga udarili i izbili mu dva zuba, dok je dodao da mu je on kleštima isčupao nokat na nozi kada su ga ispitivali.

Veličkovića je, kako tvrdi Lalić, ubio Marko Miljković tako što mu je velikom sekirom odvojio glavu od tela, a sledećeg dana su usitnili ostatke tela koje su kasnije samleli u mašini i spakovani u džakove, a potom sadržinu tih džakova prosuli u reku.

Kada je reč o ubistvu Aleksandra Gligorijevića, Lalić je objasnio da je on ubijen jer je on prethodno rekao Belivuku i Miljkoviću da neko planira njihovo ubistvo i doneo im snajper, međutim oni su mislili da on laže i da pokušava da ih prevari.

Njega je ubio Belivuk, kako tvrdi Lalić, a njegovu šnalu od kaiša, sat i lančić su zapalili, a telo isekli, samleli i prosuli u reku.

Gligorijević se dok je bio živ kleo da nije imao zle namere i da će se vođe ove grupe pokajati kada saznaju istinu, ispričao je Lalić.

Lalić je sklopio sporazum sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 18 godina svedoči o zločinima pripadnika ove grupe. Spasojević je sklopio sporazum na 14 godina, a Hrvatin na 15 godina.

Oni će biti osuđeni na ove zatvorske kazne nakon pravosnažne presude.

Svi optuženi su ponovo negirali krivicu, a neki od njih su detaljno iznova iznosili odbranu.

Bonus video: Bojana Belivuk i Tanja Miljković u Specijalnom sud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare