Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd doneli su rešenje o zadržavanju okrivljenog M. N. (50) iz Pirota zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio nekoliko krivičnih dela.

Sumnjiči se da je izvršio krivično delo Nasilničko ponašanje iz člana 344. Krivičnog zakonika, krivično delo Neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana 246a. Krivičnog zakonika, krivično delo Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz člana 23. Zakona o javnom redu i miru i krivično delo Uništenje i oštećenje tuđe stvari iz člana 212. Krivičnog zakonika.

„Okrivljenom se stavlja na teret da je 9. jula 2024. godine, u vidno alkoholisanom stanju, došao do kafića na Novom Beogradu, pretio zaposlenima da će zapaliti lokal, pa je bacao stolice i da glasno viče, vređajući goste. Po prijavi, na mesto događaja su došli policijski službenici PS Novi Beograd koji su lišili slobode okrivljenog i prilikom pregleda pronašli u džepu opojnu drogu, nakon čega je okrivljeni doveden u policijsku stanicu gde je vikao, vređao policijske službenike i pokušao da pobegne iz policijske stanice, u čemu je sprečen“, navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Nakon navedenog, okrivljeni je smešten u pritvorsku jedinicu gde je uz upotrebu fizičke snage pokidao dušek i materijalom koji je izvadio iz dušeka pokušao da zakloni nadzornu kameru u prostorijama za zadržavanje.

Okrivljeni se branio ćutanjem, a imajući u vidu da je u pitanju lice koje je ranije osuđivano, kao i da postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na svedoke, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

VIDEO: Hapšenje zbog pranja novca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare