Dan MUP, polaganje venaca Foto: MUP Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Dana policije, da porodice policajaca koji su izgubili život vršeći službenu dužnost moraju biti briga cele države.

Polažući lovorov venac na spomen-obeležje policijskim službenicima koji su dali život čuvajući bezbednost građana, Dačić je rekao da je obaveza da se njihova žrtva ne zaboravi.

#related-news_1

„Naša je obaveza da se njihova žrtva ne zaboravi, jer samim tim dajemo primer za buduće generacije da je policija tu da zaštiti narod, građane i da će uložiti sve za bezbedniju sadašnjost i budućnost građana Srbije“, istakao je Dačić ispred spomen-obeležja na Novom Beogradu. Ministar je izjavio i da to sećanje mora biti i konkretizovano, te da porodice žrtava treba da budu deo familije Ministarstva unutrašnjih poslova i uopšte, briga cele države Srbije.

Dan MUP, polaganje venaca Foto: MUP Srbije

„Velika zahvalnost svim pripadnicima MUP koji su u našoj dugoj istoriji, istoriji koja je duga više od dva veka, davali najvrednije što su imali, svoje živote za budućnost Srbije“, poručio je Dačić, saopštio je MUP.

Dan MUP, polaganje venaca Foto: MUP Srbije

Zvaničnici MUP položili su vence na još nekoliko lokacija u Beogradu i Valjevu. Pomoćnik direktora policije i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić i komandant Žandarmerije Saša Kosović položili su venac na spomen-obeležje na Čukur česmi.

Dan MUP, polaganje venaca Foto: MUP Srbije

Venac na spomen-ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, u Ulici kneza Miloša, položili su pomoćnik direktora policije – načelnik UKP Ninoslav Cmolić i v. d. pomoćnika ministra – načelnika SIKT Milan Žižović.

Dan MUP Foto: MUP Srbije

Takođe, na Novom groblju, pomoćnik direktora policije Dejan Luković položio je venac na spomenik žandarmu Ivku Prokiću. Venac na spomen-obeležje – memorijalni zid u Palati Srbija položili su pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević i komandant SAJ Spasoje Vulević.

Dan MUP Foto: MUP Srbije

Centralna svečanost povodom Dana MUP i Dana policije biće održana danas na Makišu, a najavljeno je prisustvo i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Miloša Vučevića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare