Vesna Mališić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Da vas neko na sred ulice udari šakom i da ta osoba ima veze sa medijima, to govori da se mi nalazimo u metastazi nasilja i da se ova vlast oseća toliko bezbedno da može da počne da nas ubija po ulici“, kaže Vesna Mališić, glavna i odgovorna urednica političkog nedeljnika Radar, povodom napada na novinara ovog nedeljnika, Vuka Cvijića.

Vesna Mališić navodi da se povodom celokupne situacije oseća izuzetno užasno i zabrinuto.

„Čekamo uviđaj policije nakon čega će morati da ide kod lekara, rekao mi je da ga vilica užasno boli. Vuk Cvijić je najnormalnije išao na sastanak, srela su ga dvojica, od kojih je jedan novinar, a drugi urednik. Uglavnom, Vuk se javio novinaru koji je išao sa tim čovekom, ovaj mu je prišao, pale su psovke, šakom ga je udario u glavu i vilicu“, kaže Mališić.

Vuk Cvijić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Dalje navodi da je odmah rekla Cvijiću da pozove policiju, koja je odmah izašla na uviđaj, te smatra da ćemo vrlo brzo imati sve informacije.

Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas u centru Beograda, a udario ga je direktor Srpskog telegrafa Milan Lađević.

„Napao me je Milan Lađević, udario me je pesnicom u glavu. Prolazio sam blizu njihove redakcije i on me napao. Mi nismo u ličnom sukobu, ja ga poznajem odavno, ali nismo u sukobu. Pisao sam tekstove u kojima sam ga spominjao. Pretpostavljam da je to jer nismo u ličnom sukobu. Počeo je da me vređa i onda sam krenuo da se udaljavam, on mi se zatim uneo u lice u udario me je. Policija je tu, razgovarao sam sa njima, i pretpostavljam da su sada otišli da razgovaraju sa njim. Nisam očekivao da će me napasti neko ko se predstavlja kao novinar. Mi živimo u društvu nasilja, ali čak je i ovo iznenađenje za mene“, rekao je Cvijić koji se uživo sa lica mesta uključio u vesti N1.

Kako je naveo, napad je prijavio i Veranu Matiću, predsedniku Komisije za istraživanje ubistava novinara, kao i novinskim udruženjima.

BONUS VIDEO: Novinara „Radara“ Vuka Cvijića napao direktor „Srpskog telegrafa“ Milan Lađević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare