Foto: Shutterstock

Šef prihvatilišta Zoohigijene u Novom Sadu, u kom je smešten pitbul za kog se sumnja da je usmrtio Zorana B, rekao je danas da je njihova ekipa u najbržem mogućem roku izašla na teren sa policijom i vatrogascima i uhvatila psa, a da se za ostalo čekaju instrukcije tužilaštva.

„Na bezbedan način smo uhvatili psa i prevezli ga ovde, on nije eutanaziran“, rekao je Kvrgić za Tanjug i dodao da je pas jedini dokazni materijal.

Kvrgić je rekao da je za sve ostalo nadležno Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, čije se dalje instrukcije čekaju.

On je objasnio i da psi moraju da imaju obezbeđene određene uslove, jer ukoliko se desi da su zanemareni, može doći do agresije.

„Ukoliko želite da udomite određenu rasu, jako je bitno da se upoznate sa njenim karakterom. Da ima obezbeđen prostor u kom će boraviti, redovnu ishranu, vodu i da vi kao vlasnik imate vremena da mu se posvetite“, rekao je Kvrgić.

Prema njegovim rečima, svaki pas može da se socijalizuje ako se sa njim radi odgovorno i profesionalno, a ukoliko je pas zanemaren, može da dođe do pojave agresije i slučaja kao što je današnji na Detelinari.

U Novom Sadu je pitbul terijer napao 56-godišnjeg Zorana B. i naneo mu povrede od kojih je preminuo, dok je vlasnik psa, njegov 24-godišnji sin Goran B. uhapšen zbog sumnje da je učinio teško delo protiv opšte sigurnosti.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, po nalogu osnovnog javnog tužioca kome će, uz krivičnu prijavu, biti doveden na saslušanje u zakonskom roku, saopštilo je Ministarstvo unutrašnih poslova.

VIDEO: Stravična nesreća u Bihaću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare