Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nišlija (72) umalo je postao žrtva prevaranta koji danima telefonira građanima sa različitim pričama, a u nameri da od njih izmami novac. Njega je pre nedelju dana pozvao muškarac koji se predstavio kao pripadnik policije Severne Makedonije i tražio mu novac da bi njegovu ćerku spasio robije zbog smrtne saobraćajne nesreće koju je ona navodno izazvala u ovoj državi.

Njegova ćerka Branka D. kaže da je na sreću njen otac odmah postao sumnjičav pa joj je telefonirao i upitao gde se nalazi.

„Otac mi je kazao da ga je pozvao čovek koji se predstavio kao inspektor makedonske policije te da je zaista govorio kao Makedonac. Rekao mu je da mu je ćerka u Makedoniji pregazila neko dete na pešačkom prelazu te da je zbog toga pritvorena. Tata ga je upitao: A, gde mi je ćerka, na šta je on odgovorio:  Evo je ovde sa mnom u policiji, morate da pošaljete novac da bih joj pomogao. Zatim je, kako mi je tata kazao, čuo ženski glas kako govori: Koliko imaš para da pošalješ ? Moj otac je čuvši taj glas, shvatio da to nisam ja pa im je odgovorio na način kako bi shvatili da ih je prozreo: Imam 100.000 evra ! Brecnuo se na njih i spustio slušalicu. Odmah me je pozvao, shvatila sam da se radi o pokušaju prevare pa smo se obratili policiji“, kazala je ova Nišlijka.

Ovim povodom oglasila se niška Policijska uprava i saopštila da je tokom prethodnih dana dobila više prijava građana da ih nepoznata osoba poziva telefonom te da im za veću sumu novca nudi medicinsku pokoć za potrebe njihove dece.

„Apelujemo na građane a naročito na starije osobe da, ukoliko dobiju ovakav poziv, to odmah prijave poloiciji i da ne prihvataju nikakve ponude od osoba koje ih na ovaj način kontaktiraju“, navela je policija.

Kako saznajemo, u dva slučaja prevarant je uspeo da od ljudi kojima je telefonirao uzme novac ali za sada nema informacija o kojim se iznosima radi.

Policija u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu intenzivno radi na identifkaciji i pronalasku osumnjičene osobe.

Bonus video: Hapšenje u okviru akcije Armagedon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare