Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

U Višem sudu u Beogradu danas su svedočili otac i majka maloletnog dečaka J. D, koji je ranjen u butinu 3. maja prošle godine u masakru koji se dogodio u školi “Vladislav Ribnikar”. Otac dečaka, Nebojša Dimitrijević, na samom početku svog iskaza, govorio je o tome šta se dogodilo kobnog dana, kao i šta mu je sin ispričao.

“Moj sin je morao da preskače krvave i mrtve drugare kako bi pobegao iz učionice. Jedan metak ga je pogodio u butinu, a drugi je prošao pored njega, promašio ga je dok je pokušavao da pobegne iz učionice. Dve devojčice iz odeljenja koje su krenule za njim je bukvalno povukao, kako ne bi bile streljane”, rekao je otac ranjenog dečaka.

Otac ranjenog dečaka najpre je rekao da ga je sin pozvao u 8:45 časova uz reči: “Tata, ja sam pogođen, dođi po mene”.

“Tako sam saznao šta se dešava, ali ni približno nisam znao da je toliko loše. Kada sam stigao raspitivao sam se gde mi je dete”, rekao je on.

U nastavku je govorio o agoniji koju je prošao dok je našao sina koji je već bio u Tiršovoj.

“Zatekao sam sina živog, ali tada nisam pričao sa njim jer su oko njega bili inspektori. Iz bolnice je izasao nakon tri dana i tada mi je rekao: “Tata, on je imao crvene oči, kao đavo! Nikada tako nešto nisam video”, kaže otac.

Osnovna škola Vladislav Ribnikar Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kako je dalje naveo, njegov sin ima posledice zbog masakra, jer ne može da spava, plaši se petardi i jačih zvukova.

“Dugo nije hteo da razgovara sa nama, a ni sa drugarima. Izvlačili smo mu reči kako bi nešto saznali. Ima i bolove u butini i oko rane pogotovo kada dolazi promena vremena. Tada zna da dobaci: „Evo me ko baba, opet će promena vremena“. Tako živi. Od početka ide na grupne i individualne psihoterapije, uzima lekove za spavanje ali ne spava. Jako je teško gledati dete u tom stanju. Celo detinjstvo mu je poremećeno”, zaključuje otac.

Kako smo pisali, ovo je jedan od parničnih postupaka koji su protiv roditelja dečaka ubice pokrenuli roditelji ranjene dece iz OŠ “Vladislav Ribnikar”.

VIDEO: Naredno ročište u slučaju Ribnikar biće održano u Specijalnom sudu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar