Milan J. koji je poginuo kada je Željku S. pokazivao ručnu bombu u iznajmljenom stanu u kom živi u centru Jagodine, u tu zgradu se nedavno doselio. Komšije u razgovoru za Nova.rs prepričavaju da su čule snažnu eksploziju, ali da su u prvom trenutku pomislili da je eksplodirao bojler.

Mladić koji je nastradao u eksploziji koja se dogodila sinoć u Jagodini nedavno se doselio u zgradu u kojoj se dogodila eksplozija.

On je svom prijatelju pokazivao ručnu bombu kada je doplo do eksplozije i navodno je nenamerno aktivirana.

Stanari zgrade kažu da ih je sve prepala eksplozija ali da nisu pomislili da je neko aktivirao bombu.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

“Vlasnik tog stana ne živi tu, on je čovek u Kragujevcu. Do skoro je tu živela žena sa ćerkom pa smo se začudili kad smo čuli za ekploziju. Ispostavilo se da se ona odselila i taj mladić ovde stanuje tek nekih dva meseca, ali kažu da nije problematičan”, kažu meštani.

Stanar zgrade, ujedno i očevidac događaja, ispričao je za naš portal da je u prvi mah pomislio da je eksplodirao bojler.

“Prošao sam sa sinom trenutak pred eksploziju. Na ulaznim vratima smo osetili prasak. Okrenuo sam se i video da su vrata izvaljena sa sve okvirom. Mladić je izašao, bio je krvav i natekao, rekao je samo: Ljudi, molim vas, zovite Hitnu pomoć! Ja sam odmah pozvao i sklonio se unutra. Posle je došla policija, Hitna i tužilaštvo”, rekao je on.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kako ističe na prvu se nije obazirao, ali je tek posle shvatio šta se desilo i objašnjava da mu tek sad prolazi kroz glavu šta je moglo da se desi, pogotovo što ima dece u zgradi.

U utrašnjosti zgrade vidljivi su tragovi eksplozije i krvi, a stanari su zabrinuti. Prozori na stanu su uništeni, a od jačine eksplozije vrata su izbljaena, ali je policija zaprčatila stan.

Povređenom se bore za život

Zbog stravičnih povreda zadobijenih u eksploziji Željko S. je hitno transportovan u Kliničko-bolnički centar Kragujevac, gde mu se lakari bore za život.

„Po prijemu u zdravstvenu ustanovu, obavljena je kompletna dijagnostika, a tim dežurnih hirurga obavio je hitnu hiruršku intervenciju. Pacijent je na daljem intenzivnom lečenju i opservaciji na Klinici za opštu hirurgiju, trenutno stabilnih vitalnih funkcija“, potvrđеno je za RINU u UKC Kragujevac.

Do eksplozije je, podsećanja radi, došlo sinoć oko 21.15 sati.

Bonus video: Hapšenje odgovornih lica za potonuće splava Kartel

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar