Jovan Vukotić Foto: Društvene mreže

Proteklih meseci intenzivna su hapšenja pripadnika kavačkog klana širom Evrope čime ja zadat ozbiljan udarac pomenutoj grupi, a to najviše ide u korist škaljarcima koji su razoreni zbog "krtica" u svojim redovima. Od likvidacije vođa škaljaraca Jovana Vukotića spekulisalo se ga je na tom mestu nasledio upravo rođeni brat Igor, o kome se godinama gotovo ništa ne zna.

Od likvidacije Jovana Vukotića, koji je bio označen kao vođa škaljarskog klana, sve češće se spekuliše da ga je nasledio rođeni brat – Igor Vukotić. Vukotića godinama niko nije video, ne zna se gde je i za njim je raspisana Interpolova poternica.

Jovan Vukotić Foto:Savo Prelević

Lokacija na kojoj je Igor Vukotić godinama se ne zna, ali je izvesno da nije u Crnoj Gori. Vukotić je, kao i Jovan, izbegao više puta pokušaje ubistva, od čega poslednji put 2016. godine, kada je nakon eksplozije bombe koja mu je bila postavljena na autu, izašao nepovređen.

Pročitajte još:

Za njim je raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je organizovao više likvidacija u Crnoj Gori. Sudilo mu se za pokušaj ubistva pobratima Saše Dukića 2017. godine, za šta je oslobođen.

On je godinama unazad bio u senci brata Jovana, čije se ime godinama unazad nalazi na stupcima crne hronike.

Likvidacije ključnih škaljaraca

U više navrata mogli se i čuti zapravo on iz senke rukovodi klanom godinama.

Ono što je izvesno jeste da je proteklih godina škaljarskih klan pretrpeo ogromne gubitke zbog likvidacija ključnih ljudi. Upravo zbog toga su pre nekoliko dana privedeni pripadnici kriminalne grupe kojom je rukovodio vođa kavčana Radoje Zvicer, osuđeni narko-bos Darko Šarić, ali i Veljko Belivuk.

Radoje Zvicer Foto: Printscreen/SKY

Među uhapšenima je Milan Brašnjović u Španiji, kao i još devet lica. Terete se za likvidacije škaljaraca Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. godine u Atini, kao i Alana Kožara na Krfu, u Grčkoj.

Foto: Mup

Sem likvidacija ključnih članova, veliki udarac škaljarcima nanele su „krtice“, odnosno pripadnici kavačkog klana koji su se infiltrirali među kavčane.

Ipak, protekle dve godine kavčani se nalaze u „nemilosti“, u Crnoj Gori su otkriveni njihovi ključni ljudi koji su bili na visokim pozicijama u tamošnjoj policiji, ali i zbog sve češćih hapšenja.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Tako su i u Srbiji uhapšene glavne ispostave kavčana – grupa Veljka Belivuka i grupa „vračarci“ koju predvodi odbegli Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara.

Sarađuju sa pet grupa

Čini se da ova hapšenja najviše idu u prilog škaljarcima.

Kako je naš portal već pisao, škaljarska grupa, kojom Vukotić rukovodi, navodno sarađuje sa pet organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore i regiona. U Srbiji sarađuju sa grupom Filipa Koraća, koji slovi za desnu ruku Luke Bojovića koji je nakon deset godina provedenih u zatvoru u Španiji, krajem novembra 2022. pušten na slobodu i izručen Srbiji.

VIDEO: Pokušaj ubistva Radoja Zvicera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar