Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Jutros oko sedam sati, u prizemlju zgrade u Trsćanskoj ulici na broju 18, došlo je do požara kada se začula i eksplozija. Četiri osobe, od kojih je dvoje dece, prevezeni su radi preventivnog pregleda na VMA.

Kako saznaje „Blic“, zgrada ima četiri stan, a na teren su izašle ekipe vatrogasaca sa 7 vozila i 29 vatrogasaca koji su lokalizovali požar i evakuaisali stanare.

Stan broj 2 površine od oko 50 metara kvadratnih je potpuno izgoreo, saznaje „Blic“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako se sumnja, do eksplozije je došlo do u predsoblju stana, ali nije bilo povređenih.

Od posledica eksplozije i dima ima oštećenja u hodniku, na stanu br. 3, i stanu 4, sa zadnje strane zgrade je otpala fasada.

Đorđe Maksimović, deda devojčica koje su bile u zgradi u vreme eksplozije rekao je sledeće reporterima Telegrafa da je eksplozija bila silovita kao zemljotres.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Kao da je bio zemljotres, svi prozori su popucali, velika eksplozija je bila. U ovoj kući živi pet porodica. Niko nije povređen na sreću, samo su svi bili na inhaliranju. Moje unuke od 4 i 7 godina su bile tu, bile su mi u gostima. Na VMA su prevezene moja ćerka, dve unuke i jedna žena još. Sve su inhalirane, i moje unučice, sad su dobro svi. Imali su samo gušenje od dima. U tom stanu gde se desila eksplozija živi samo jedna žena, koja je prošle godine kupila stan. Bili smo polubudni, bilo je nešto oko pola sedam, deca su se uplašila i plakala… Sačuvaj Bože… Vatrogasci su nas vadili, kroz hodnik nije moglo da se siđe dole, sve je bilo u dimu“, rekao je Maksimović.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Eksplozija je bila toliko jaka da je izbila blindirana vrata iz zida.

Bonus video: Požar u Borči

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar