Ivica Dačić Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se utvrđuje da li je počinalac užasnog zločina u Loznici Albanac Artan Hajrizi, odnosno utvrđuje se da li je reč o osobi koja se lažno predstavlja.

„Za MUP je uvek tragedija kada nastrada neko od naših pripadnika. Nesumnjivo je da postoje velike sumnje da je reč o terorističkom napadu i da dolazi sa KiM. Reč je o automobilu registracije Tutina, naši granični policajci su ga primetili, krenuli su za njim, zaustavili su ih. To nije bilo taksi vozilo, već automobil koji je vozio Midhad Hadžić, koji je prevozio jednog lica od jednog do drugog mesta. On je ubicu pokupio u Preševu“, kaže Dačić.

Pročitajte još:

„Kada je počelo utvrđivanje identiteta, on je izvadio pištolj i pucao na policajca. Ranjeni je pucao, ali nije uspeo da ih pogodi. 150 pripadnika različitih jedinica naših pripadnika su u potrazi. On ne zna jezik, nema dokumenta i ima pištolj. Ovo je očigledan teroristički akt, koji dolazi sa Kosova i koji je organizovan. Reč je o napadu na policajca na dužnosti“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Hajziri Artan osumnjičeni Foto:OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Pitanje je da li je to ime Artan Hajrizi zaista Artan ili njegov brat koji je već poznat policiji.

„On je već bio u zatvoru, i pitanje je da li koristi sada dokumenta svog brata kako bi vršio nelegalne radnje u Srbiji. Kontaktirana je i Nemačka policija da bi se utvrdio identitet, oni su nam rekli da je njegov brat 6. jula pobegao iz zatvora“, kaže Dačić za RTS.

Ističe da je razgovarao sa policajcem koji je ranjen i da se on dobro oseća. Ministar navodi da će svi biti ispitani koji su u vezi sa ovim događajem.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

„Od toga ko je njega preuzeo u Preševu, kako je ušao u Srbiju da nije evidentiran i tako dalje, i svi će biti pohapšeni – kaže Dačić i najavljuje da će mere bezbednosti biti ponovo pooštrene“, izjavio je ministar policije.

Tužilaštvo će ovaj slučaj posmatrati kao teroristički akt koji dolazi sa Kosova i Metohije.

BONUS VIDEO: Mesto na kom je ubijen policajac Nikola Krsmanović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare